Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

HIFK:n viimeistelyvaikeus ja FC Lahden pisteputki jatkuivat – "Teemme yhdessä töitä sitoutuneesti"

HIFK:n maalinteon tuska jalkapallon liigassa jatkui, kun se hävisi 0–1 FC Lahdelle. Helsinkiläiset ovat tahkonneet nyt neljä ottelua peräkkäin maalitta, lahtelaiset puolestaan venyttivät pisteputkensa jo kahdeksan mittelön mittaiseksi.

– Meidän kehittyminen näkyy, samoin kunnianhimo sekä halu, joka on joukkueessa sekä pelaajissa. Teemme yhdessä töitä sitoutuneesti, FC Lahden valmentaja Ilir Zeneli taustoitti.

Maalittomasti Lahdessa kesäkuussa kohdanneet joukkueet loivat alkuun jokusen paikan, mutta kummatkin puolustukset sekä valppaat maalivahdit Markus Uusitalo ja Antonio Reguero estivät osumat.

Hienokseltaan vastustajaa parempia hyökkäyssommitelmia juoninut vierasjoukkue iski ratkaisevasti 77. minuutilla. FC Lahden Pyry Lampinen passasi oikealle kaistalle, jota Macoumba Kandji rynni ylös tarjoten pallon HIFK:n maalin etukulmalle. Tuhannen taalan tontilla vieraiden Jasin-Amin Assehnoun ylsi ohjaukseen, kun hän voitti kaksinkamppailussa isäntien puolustaja Jukka Halmeen.

Onnistumisella FC Lahti pönkitti sarjataulukkosijaansa neljä. Seitsemäntenä oleva HIFK porskutti alkukaudesta aivan kärkiryhmän takana, nyt sen edellisestä voitosta on aikaa jo kuukausi.

– Se on fakta, että maalinteko on ongelmamme. Käytettävien hyökkääjien ruuti on hieman märkää. Tämmöisillä hetkillä pitää olla luonnetta – ei auta vain puhe, ettei tule maaleja, HIFK:n puolustaja Sakari Mattila linjasi.