Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Saksan olympiajalkapallojoukkueessa vain 15 kenttäpelaajaa – "Bundesliigan seurojen tuki oli vaihtelevaa"

Saksan miesten jalkapallomaajoukkueen tilanne ennen heinä-elokuussa pelattavaa Tokion olympiaturnausta alkaa olla huolestuttava. Saksa matkusti tiistaina Japaniin vain 18 pelaajan ryhmällä. Kisoihin olisi saanut nimetä 22 pelaajaa, mutta seurasiirtojen ja loukkaantumisten takia Saksan ryhmä on kutistunut.

Moni seura kieltäytyi antamasta uusia pelaajiaan olympiajoukkueen käyttöön kesken harjoituskauden.

– Saksan Bundesliigan seurojen tuki oli vaihtelevaa. Jotkut isoista seuroista eivät halunneet auttaa meitä niin paljon kuin olisimme halunneet, joten muiden seurojen tuki merkitsee paljon. Meillä on hyvä joukkue ja voimme tavoitella kultamitalia, olympiajoukkueen valmentaja Stefan Kuntz sanoi maan jalkapalloliiton verkkosivuilla .

Viimeisimpänä ryhmästä jäi pois AS Monacoon sopimuksen tehnyt Ismail Jakobs. Entistäkin ohuemman Saksan kokoonpanosta tekee se, että 18 pelaajasta kolme on maalivahteja. Saksa joutuu siis viemään kisaurakan läpi vain 15 kenttäpelaajalla, koska koronavirusrajoitusten takia joukkueeseen ei voi enää nimetä korvaavia pelaajia.

Brasilia nimesi konkari Alvesin

Miesten olympiaturnauksessa pelataan alle 24-vuotiaiden joukkueilla sillä erotuksella, että joukkueessa saa olla kolme yli-ikäistä pelaajaa. Esimerkiksi hallitseva olympiavoittaja Brasilia nimesi joukkueeseensa 38-vuotiaan laitapuolustaja Dani Alvesin.

Miesten jalkapalloturnaus Tokion olympialaisissa alkaa 22. heinäkuuta eli päivää ennen kisojen avajaisia. Turnauksessa on mukana 16 joukkuetta, jotka on jaettu neljään alkulohkoon. Loppuottelu pelataan 7. elokuuta Jokohamassa.

Turnauksen ennakkosuosikki on Espanja, joka on ryydittänyt joukkuettaan EM-kisoissa pelanneilla Unai Simonilla, Pedrillä, Pau Torresilla, Mikel Oyarzabalilla ja Dani Olmolla.

Sallitko sijaintitiedon käytön?

Mediatalo Keskisuomalainen voi tarjota sijaintiisi perustuen kohdennettua mainontaa. Sijaintitiedot voidaan yhdistää palveluiden käytöstä kerättyihin tietoihin.