Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tokion olympiajärjestäjät ottivat kantaa koronahuoliin – "Olympiakylä on turvallinen paikka asua"

Tokion kesäolympialaisten järjestäjät hillitsivät kisoihin liittyviä koronapelkoja, vaikka kisojen olympiakylässä todettiin maanantaina jälleen yksi tartunta. Tshekkiläisen beach volley -pelaajan Ondrej Perusicin koronatesti osoittautui positiiviseksi, kun sunnuntaina tartunnat todettiin Etelä-Afrikan miesten jalkapallojoukkueen kahdella pelaajalla ja videovalmentajalla.

– Kansainvälinen olympiakomitea ja kisajärjestäjät ovat vakuuttuneita siitä, että olympiakylä on turvallinen paikka asua. Tärkeintä on se, miten reagoimme positiivisiin tapauksiin, olympiajärjestäjiä edustava Masa Takaya sanoi.

Olympiakylään majoittuu kisojen aikana enimmillään 6 700 urheilijaa ja kisavirkailijaa.

Takayan mukaan Japanissa on todettu nyt 61 koronatartuntaa, jotka liittyvät perjantaina alkaviin olympialaisiin. Hän muistutti, että tartuntamäärä on pieni, kun sitä vertaa jo tuhansiin kisaväelle tehtyihin testeihin.

– Emme voi sanoa, ettei olympialaisissa tule enää positiivisia tapauksia, sillä tässä projektissa on mukana valtava määrä ihmisiä. Mutta (olympiakylän) positiivisuusasteessa ei ole merkittävää nousua muihin paikkoihin verrattuna, Takaya jatkoi.

Urheilijat testataan olympialaisissa päivittäin. Lisäksi urheilijoita kehotetaan huolehtimaan turvaväleistä ja pitämään maskeja, ellei urheilija kilpaile, syö tai nuku.

Autojätti veti mainokset pois

Olympialaisten järjestäjät saivat kisavalmistelujen loppusuoralla myös toisen takaiskun, kun kisojen pääyhteistyökumppaneihin kuuluva Toyota kertoi, ettei se aio näyttää televisiossa kisoihin liittyviä mainoksia. Autojätin edustajat eivät myöskään osallistu perjantain avajaisiin, jotka järjestetään uutukaisella mutta tyhjyyttä kumisevalla Tokion kansallisstadionilla.

– Nämä ovat muuttumassa olympialaisiksi, jotka eivät saa ymmärrystä katsojilta, Toyotan virkamies Jun Nagata sanoi.

Japanilaisen sanomalehden Asahi Shimbunin viimeisimmän kyselyn mukaan 55 prosenttia vastaajista vastusti olympialaisten järjestämistä. Kisojen järjestämisen puolella oli 33 prosenttia vastaajista.