Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mira Potkonen ja Satu Mäkelä-Nummela valmistautuvat olympiaurakoihinsa nauraen ja laulaen

Trap-ampuja Satu Mäkelä-Nummela ja nyrkkeilijä Mira Potkonen kuuluvat Suomen joukkueen konkareihin Tokion olympialaisissa. He ovat olympiakylässä myös kämppäkavereita ja tulevat kaikesta päätellen keskenään loistavasti juttuun.

– Sadulla on niin hyvät jutut, että niitä on mielekästä kuunnella. Hyviä nauruja olemme saaneet aikaan. Rentoutuminen tekee välillä tosi huippua, Potkonen sanoi kaksikon tiedotustilaisuudessa, joka järjestettiin etäyhteyksin.

Etenkin Mäkelä-Nummelan vastaukset olivat välillä sellaisia, että vastuu siirtyi vastaanottajalle.

– En aina ymmärrä, mitä Mira puhuu. Hän puhuu ihan omituisia, ja meillä on sanakirja käytössä, Mäkelä-Nummela velmuili ja sai Potkosen nauramaan.

Potkonen kohtaa tutun ranskalaisvastustajan

Muutaman päivän päästä asioita ei voi lyödä leikiksi, sillä Potkonen aloittaa kisaurakkansa tiistaina ja Mäkelä-Nummela keskiviikkona.

Rion olympialaisten pronssimitalisti Potkonen kohtaa ranskalaisen Maiva Hamadouchen alle 60-kiloisten sarjan avausottelussaan. Vastustaja on Potkoselle tuttu. Kaksi vuotta sitten Potkonen voitti Hamadouchen EM-finaalissa.

– Olen muutaman kerran otellut häntä vastaan, ja nyt oli Italiassa leirillä testimatsi. Aika "hullu" vastustaja, ja hullu matsi on tiedossa. Hän käy päälle kuin yleinen syyttäjä. Taitoa ja nopeutta täytyy käyttää, Potkonen sanoi värikkäästi.

Tokion olympialaiset jäävät Potkoselle, 40, uran viimeisiksi.

Mäkelä-Nummela ei halunnut hakata päätään seinään

Mäkelä-Nummelalle, 50, Tokion kisat ovat jo uran neljännet olympialaiset. Pekingin vuoden 2008 olympiavoittajan motivaatio on yhä korkealla.

– Niin kauan kuin ammunta lähtee sydämestä ja on kivaa. Reissuihin ei ole enää kivaa lähteä, mutta polte tekemiseen on edelleen, Mäkelä-Nummela sanoi.

Mäkelä-Nummela teki olympialaisten alla kaksi isoa muutosta tekemiseensä. Ensinnäkin hän lyhensi haulikkonsa perää. Lisäksi hän opetteli uudenlaisen tähtäämistavan. Aiemmin tarra peitti ampumalasien vasemman silmän puolta.

– Nyt katson lähdön molemmilla silmillä, ja sitten pitää osata panna toinen silmä kiinni. On tullut sellaisiakin laukauksia, ettei silmä mene kiinni. Näkö muovautuu ja muuttuu iän myötä. Ei ollut järkeä hakata päätä seinään, kun vanhoilla konsteilla ei tapahtunut mitään, Mäkelä-Nummela kuvaili.

Potkosen ja Mäkelä-Nummelan valmistautuminen kisaurakkaan on sujunut Japanissa hyvin.

– Olemme päässeet harjoittelemaan ihan kivasti. Eilen tosin yksi radoista meni rikki, kun oli elektroniikan kanssa jotain ongelmia, ja toinen harjoitussarjoista peruttiin, Mäkelä-Nummela sanoi omasta valmistautumisestaan.

Mäkelä-Nummela tunnetaan iskelmämusiikin ystävänä. Iskelmä on soinut myös olympiakylässä.

– Viimeksi taisi soida Tapani Kansan Äidin pikkupoika, Mäkelä-Nummela sanoi.

– Meillä on hyvät laulut ja naurut, Potkonen säesti.