Kouvolan yleisurheilussa kärkiseuran asemaan noussut Valkealan Kajo kahmi Kimpisen kentältä 13 mitalia – Kouvola ei ole ollut kilpakävelyn kehto, mutta Kajosta löytyy osaamista tähänkin rankkaan lajiin

Tunnetusti kovatasoinen Youth Athletics Games on Suomen suurimpia yleisurheilun juniorikisoja. Kilpailijat ovat 9–17-vuotiaita.

Laura Jyrkiäinen (1030) aitoi 12-vuotiaiden 60 metrillä hopealle ajalla 10,06. Tiina Jyrkiäinen

Tapio Ahlroth

Valkealan Kajo lähetti nelisenkymmentä urheilijaa valtakunnalliseen Youth Athletics Gamesiin Lappeenrantaan. Kouvolan yleisurheilussa kärkiseuran asemaan noussut Kajo kahmi Kimpisen kentältä kolmipäiväisistä kilpailuista yhden kullan, viisi hopeaa ja seitsemän pronssia.

Kouvolalaisseuran 13 mitalista kaksi tuli 11-vuotiaiden tyttöjen viesteistä: pronssia 4x60 metrin aitajuoksusta ja hopeaa 4x600 metrin juoksusta.

Kisojen avauspäivä perjantai tuotti Kajolle heti mitalisateen viidellä sijoituksella kärkikolmikkoon. Mestaruuden seuran väreissä otti Atte Pekkanen, joka oli ykkönen P11-sarjan 1000 metrin kävelyssä.

Atte Pekkanen käveli voittoon. Tiina Jyrkiäinen

Huomionarvoista Kajon saavutuksissa oli ylipäätään se, että peräti kolme urheilijaa toi mitalin kävelystä: Jenna Kolari oli kolmas T13-sarjan 2000 metrillä ja Elina Niinikangas niin ikään kolmas T15-sarjan 2000 metrillä. Kouvola ei ole ollut kilpakävelyn kehto, mutta nähtävästi Kajosta löytyy osaamista tähänkin rankkaan lajiin.

Pekkaselle perjantai oli kahden mitalin päivä, sillä hän otti myös pronssia P9-sarjan 600 metrin juoksussa. Avajaispäivän ainoan kenttälajimitalin Kajolle riuhtaisi Juho Soikkeli P14-sarjan keihäänheitossa.

Lauantaina Kajon kuuma nimi oli Hilla Kalliomäki, joka napsi kaksi pronssia T10-sarjassa 60 metrillä ja keihäässä. Elsa Stadig juoksi hopealle T14-sarjan kahdella ratakierroksella.

Sunnuntaina Kajon piti mitalikannassa Laura Jyrkiäinen kahdella hopeallaan T12-sarjan 60 metrin aidoissa ja pituushypyssä.

Tunnetusti kovatasoinen Youth Athletics Games on Suomen suurimpia yleisurheilun juniorikisoja. Kilpailijat ovat 9–17-vuotiaita.

Kommentoi

Mainos: Kouvolan Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Palvelut

Ruokapaikka