Jalkapallolegenda Sami Hyypiä kauhistelee Instagramissa Voikkaan pallokentän kuntoa – Teemu Selänne valmis korjaustalkoisiin

Krista Lihvonen-Hietakallio

Voikkaalaislähtöinen valmentaja ja entinen jalkapalloilija Sami Hyypiä on ladannut Instagramiin videon, jossa hän kauhistelee Voikkaan pallokentän nykyistä kuntoa.

Videolla nurmi kasvaa pitkänä ja rakenteet ovat täysin ränsistyneessä kunnossa.

– Karmiva näky, Hyypiä kirjoittaa videon saatetekstissä.

Hän kuvailee kenttää "Voikkaan Wembleyksi" ja toiseksi kodikseen.

– Järkyttävää nähdä se täs kunnos, jonkinverran vaikeuttaa sitä et Voikkaalt tulis tulevaisuudessaki huippufutareita! Hyypiä kirjoittaa.

Videota ovat kommentoineet niin paikkakuntalaiset kuin muutkin. Muun muassa entinen huippujääkiekkoilija Teemu Selänne hämmästeli kentän kuntoa.

– Ei saakutti. Korjataan toi.... Selänne kommentoi kera apinaemojin, joka pitää käsiä silmiensä edessä.

Hyypiän päivitys on saanut kommenteissa sympatiaa myös muun muassa liikunta-alan yrittäjä Janni Hussilta ja vapaaottelija Suvi Salmimieheltä.

Kouvolan Sanomat kertoi 11.7. että alustavia neuvotteluja kentän kunnossapidosta voikkaalaisten aktiivien kanssa on käyty. Kouvolan kaupungin liikuntapäällikkö Teemu Mäkipaakkasen mukaan yhteydenottoja asiasta on ollut.

– Olemme keskustelleet asiasta voikkaalaisten kanssa kesäkuun lopulla, mutta emme ole päässeet hieromaan lopullista sopimusta ja sen yksityiskohtia. On mahdollista, että voikkaalaiset perustavat kentän hoitoa varten uuden yhdistyksen.

Voikkaan Pallo-Peikkojen PaPen puheenjohtaja Tuomo Pakarinen kommentoi Instagramissa Hyypiän päivitystä.

– Nykyisellään PaPella ei ole resursseja ottaa kenttää hoitoonsa vaikka tahtoa ehkä olisi. Surullista on, että kenttä tuossa kunnossa ja olemme joutuneet siirtymään Kuusaan Urheilupuistoon pelaamaan. Alustavasti asiasta on selvittely meneillään mitä ylläpito maksaisi ja voisi PaPe kentän ottaa haltuunsa vai löytyisikö joku muu keino että kenttä saataisiin takaisin kuntoon.

Teemu Mäkipaakkanen kertoi 11.7. Kouvolan Sanomille, että kaupungilla on eri puolilla Kouvolaa rantoja ja kenttiä, joiden hoidosta on tehty paikallisten yhdistyksen kanssa sopimuksia. Vastaavanlaisia sopimuksia muun muassa Elimäellä ja Selänpäässä.

– Keskusteluja käynnistellään sitä mukaa, kun liikuntapaikkojen hoidosta ilmaantuu kiinnostuneita. Kerromme mitä käyttöoikeussopimus pitää sisällään. Sen jälkeen toinen osapuoli selvittää mahdollisuuksia ottaa kenttä hoitoonsa. Ennen allekirjoittamista sopimusta vielä viilaillaan, hän sanoi tuolloin.

Sopimuksen synnyttyä liikuntapaikan hoito, turvallisuus ja vastuu siirtyvät kentän uudelle hoitajalle.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka