Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tuula Tenkanen seitsemänneltä sijalta mitalilähtöön, Tapper varmisti paikkansa sunnuntain mitalipurjehdukseen

Purjehtija Tuula Tenkanen lähtee sunnuntaiseen Laser radial -luokan mitalipurjehdukseen seitsemänneltä sijalta. Kisan kymmenen parasta ratkovat luokan kärkisijat.

Tenkanen oli edellisissä olympialaisissa Riossa viides. Mitali vaatii sunnuntaina erinomaisen onnistumisen, joten taktiikka on yksinkertainen.

– Lähden vain tekemään omaa hyvää suoritustani. Ainoa keino nousta on purjehtia hyvin, Tenkanen naurahti Olympiakomitean jakamalla haastattelunauhalla.

Välipäivää hän aikoo viettää retkeilyvideoita katsellen ja jumppaillen.

Tokion olympiaregattaan uransa lopettavalla Tenkasella oli tänään värikäs ja dramaattinenkin päivä, sillä luokan yhdeksännessä lähdössä hän jäi 32:nneksi. Sijoitus pudotti hänet kakkossijalta kuudenneksi.

– Oli vaikeaa. Olin ylämerkillä vielä kohtalaisesti, mutta hävisin tosi paljon ensimmäisellä myötätuuliosuudella, Tenkanen kertoi.

Luokan kymmenennessä lähdössä tuli lisää väriä, sillä luokkaa johtava Tanskan Anne-Marie Rindom ei startannut. Hän poistui veneellään lähtöviivalta, mutta palasi vielä hetkeksi takaisin ja poistui uudestaan. Suomen päävalmentajan Joakim Wileniuksen mukaan Rindom tavallaan hylkäsi itsensä lähdöstä ja vetäytyi, koska pelkäsi tulevansa hylätyksi.

– Olin sen verran lähellä, että kuulin hänen saaneen toisen keltaisen lipun, Tenkanen kertoi.

Omaan lähtöönsä Tenkanen oli tyytyväinen. Se toi yhdeksännen sijan.

– Toisessa lähdössä reitinvalinnat onnistuivat paremmin kuin ensimmäisessä. Se oli kokonaisuutena ehjä suoritus, Tenkanen sanoi.

Aamupäivän lähdössäkin 26:nneksi jäänyt Rindom on alustavien tulosten mukaan luokan kärjessä, mutta tilanne voi vielä muuttua. Hollannin Marit Bouwmeester nousi uhkaamaan tanskalaisen kärkisijaa ja on seitsemän pisteen päässä.

Tenkasen ero kolmossijaan on kahdeksan pistettä. Mitalilähdössä jaetaan tuplapisteet, joten isotkin muutokset ovat mahdollisia.

Tapper kiri mitalilähtöön sunnuntaiksi: " Ei ole mitään hävittävää"

Kaarle Tapper kiri Laser standard -luokan sunnuntaiseen mitalilähtöön, kun hän purjehti Enoshiman vesillä lähtösijat 6 ja 12.

– Tänään oli haastavat kelit, kevyttä tuulta ja vaikea aallokko. Siihen nähden olen tosi tyytyväinen, Tapper kertoi Olympiakomitean jakamalla äänitallenteella.

Tapper on luokassa kymmenentenä. Johdossa purjehtii australialainen Matt Wearn ennen Tapperille tuttua norjalaista Hermann Tomasgaardia. Miehet harjoittelevat espanjalaisen Anton Garroten valmennuksessa. Ryhmään kuuluu myös ruotsalainen ja saksalainen purjehtija.

Tapper ilmoitti ennen Tokion kisoja tavoitteekseen mitalin. Mitalilähdössä sijoitukset voivat kääntyä vielä päälaelleen, mutta silti Tapper on sunnuntaina haastajan asemassa.

– Voittamaan lähdetään. Ei ole mitään hävittävää, sillä mennään, Tapper sanoi.

--

Korjattu kello 12.40: Toisin kuin jutussa aiemmin virheellisesti väitettiin, Rindomia ei hylätty, vaan hän vetäytyi itse 10. lähdöstä.