Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mira Potkonen voitti ja poistui silmäkulmaansa pidellen – suomalaisnyrkkeilijä on voiton päässä olympiamitalista

Nyrkkeilijä Mira Potkosen haave uran toisesta olympiamitalista elää. Rion vuoden 2016 olympialaisissa pronssille yltänyt Potkonen, 40, voitti 60-kiloisten sarjan toisen kierroksen ottelussaan Etelä-Korean Oh Yeon-jin 4–1.

Suomalaisnyrkkeilijä oli kukistanut avauskierroksella Ranskan Maiva Hamadouchen, ja voitto tuli myös passiivisesti otelleesta eteläkorealaisesta.

Potkonen eteni voitollaan Tokion olympialaisissa kahdeksan parhaan joukkoon. Hän kohtaa seuraavaksi Turkin Esra Yildizin, joka on ennakkoon Ohta heikompi nyrkkeilijä.

Potkonen hallitsi perjantain ottelun kahta avauserää. Kaikki viisi tuomaria julisti suomalaisen avauserän voittajaksi 10–9. Toisen erän Potkonen kirjasi nimiinsä neljän tuomarin papereissa ja Oh yhden. Päätöserässä Potkonen vaikutti väsyneeltä, ja eteläkorealainen voitti erän neljän tuomarin mielestä.

Oh oli sijoitettu sarjassa toiseksi, ja hän on vuoden 2018 MM-pronssimitalisti.

Potkonen jätti kommentit antamatta

Ottelun jälkeen Potkonen kiiruhti sumopyhättönä tunnetun Kokugikan-areenan haastattelualueen läpi silmäkulmaansa pidellen ja toimittajille kommentteja jakamatta. Avausottelunsa jälkeen Potkonen kommentoi kamppailuaan kirjoittaville suomalaistoimittajille hyvin lyhyesti.

– Hän meni paikkaamaan silmäkulmaansa saman tien kylmällä. Siinä on ihan pieni patti, mutta ehkäisemme, ettei se mene isommaksi. Mira ei halua antaa kisojen aikana haastatteluita, valmentaja Maarit Teuronen sanoi.

Teurosen mukaan avauserä meni suunnitellusti.

– Sitten rupesi vähän puuroutumaan. Lähiottelutilanteet hän hoiti nyt hyvin, Teuronen sanoi.

Vastustajan passiivinen ottelutyyli ei yllättänyt Teurosta.

– Tiedossa oli, miten vastustaja ottelee, kun videoita olin katsonut, Teuronen kuittasi.

Potkonen ja Yildiz iskevät yhteen ensi tiistaina. Ottelun voittamalla Potkonen etenisi neljän parhaan joukkoon ja mitaleille, sillä pronssiottelua ei ole.