Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kuivisto juoksi ensimmäisenä suomalaisnaisena 800 metriä alle kahden minuutin – loppukilpailupaikka jäi vain sadasosien päähän

Keskimatkojen juoksija Sara Kuivisto jatkaa olympiaurakkaansa juhlatunnelmissa. Hän paransi 800 metrin alkuerissä pitkään jahtaamansa Suomen ennätyksen aikaan 2.00,15 ja selätti lauantain välierissä seuraavan etapin eli kahden minuutin kynnyksen.

Kuivisto kohensi rohkealla ja viisaalla juoksulla Suomen ennätystä reippaasti aikaan 1.59,41, joka riitti erässä kuudenteen sijaan ja kolmen erän aikavertailussa yhdeksänneksi.

Kuivisto lähti matkaan tavoitteena loppukilpailu, mutta hän oli tyytyväinen ennätykseen, eikä finaalipaikkakaan jäänyt kuin 13 sekunnin sadasosan päähän.

– Tiesin, että pystyn tällaiseen aikaan. Kävi silti munkki, että pääsin erään, jossa se oli mahdollista, Kuivisto iloitsi.

Kuivisto juoksi pitkään joukon hännillä ja aloitti rohkean loppuvetonsa toisen kierroksen takasuoralla.

– Alussa oli turha hosua, kun mentiin niin kovaa, Kuivisto selitti levollista taktiikkaa.

Kuivisto tunsi voimiensa riittävän, mutta ihmetteli viimeisellä kierroksella itsekin vauhtiaan.

– Takasuoralla mietin, miten mahtaa käydä, mutta potku riitti loppuun asti.

Kuivisto nautti juoksusta, oli riemuissaan hyvästä tuloksesta ja toivoi pääsevänsä jatkossa helpommin vauhdikkaisiin kansainvälisiin kilpailuihin.

– Vastustajat ovat juosseet jatkuvasti kovia kisoja, minulla on ollut ongelma päästä niihin, Kuivisto selvitti.

– Juoksin ensimmäistä kertaa tuommoista vauhtia, joten se oli minulle uusi maailma. Tämä varmasti avaa portteja ulkomaille.

Lämpimät kiitokset valmentajalle

Kuivisto jakoi juoksusta kunniaa myös valmentajalleen Ari Suhoselle.

– Tämä juoksu oli Arille ja samalla kaikille niille, jotka ovat uskoneet minuun. Olen äärettömän iloinen juuri Arin takia, sillä hän on uskonut minuun varmasti enemmän kuin minä itsekään, Kuivisto kiitteli.

Suhonen sai erityismaininnan kunnonajoituksen mestarina.

– Olemme Arin kanssa aina onnistuneet siinä ja se on hioutunut koko ajan paremmaksi. En ole koskaan alisuorittanut tärkeimmissä kilpailuissa, Kuivisto jatkoi

– Ari osaa sen. Minä vain teen.

Seuraavaksi 1 500 metrille

Kuiviston hallussa on nyt Suomen ennätykset 600 metristä 1 500:aan. Tokion ennätykset vapauttivat hänet viimeisestäkin taakasta.

– Olen iloinen, kun olen nyt saanut nämä ennätykset. Viisi vuotta niistä on jo kyselty ja jatkuvasti.

Ennen Tokion yleisurheilun alkua Kuivisto määritti olympiatavoitteekseen "vähintään neljä juoksua". Eli hän halusi ainakin välieriin saakka 800 ja 1500 metrillä.

Pidemmän matkan urakka alkaa maanantaina.

– Paukut riittävät kyllä. Tämä vain avaa paikat, Kuivisto naurahti.