Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yksi katastrofilähtö jäi kaivelemaan Tapperia: "Mitali olisi ollut otettavissa"

Kaarle Tapper osoitti Enoshiman olympiavesillä, että hänen ennakkopuheensa mitalista eivät olleet kuin Laser-veneen kannelta valuvaa vettä. Tapper purjehti olympiaregatassa pääosin hyvin, mutta menetti mitalisaumansa yhteen huonoon lähtöön.

Sunnuntain mitalilähdössä Tapper oli kahdeksas, mikä nosti hänet yhden sijan yhdeksänneksi.

– Oli hyvää purjehdusta, mutta yksi katastrofilähtö rokotti liikaa. Kaksi keltaista tuomarilta olivat liikaa, Tapper muisteli kisaviikkoaan.

– Jäi sellainen olo, että mitali olisi ollut otettavissa, Tapper harmitteli.

Keltaiset liput hän sai sääntörikkeiden takia. Tuomariston mukaan hän käytti vääriä etenemiskeinoja aiemmin viikolla.

– Purjetta ei saa pumpata kuin kerran per aalto, eikä venettä saa keikuttaa kuin kerran per aalto. En tiedä, mistä ne keltaiset liput tulivat, Tapper kertoi.

Harjoituskaveri mitaleilla

Tapper nostatti toiveita menestyksestä avaamalla regatan viikko sitten kakkos- ja kolmossijoilla. Sen jälkeen sijoitukset hieman putosivat, mutta Tapper purjehti kuitenkin viidesti kahdeksan parhaan joukkoon.

– 11 lähtöön mahtuu aina kaikenlaista, eikä kukaan yltänyt olympiavesilläkään kaikissa lähdöissä kolmen parhaan sakkiin, Tapper kertasi.

Riossa Tapper oli 26:s, joten yhdeksäs sija on iso parannus. Purjehtija kehittyi espanjalaisen Anton Garroten valmennuksessa, ja samasta valmennusryhmästä norjalainen Herman Tomasgaard vei Tokiosta pronssin.

– Totta kai olen tosi iloinen Hermanin puolesta. Olemme treenanneet yhdessä viisi tai kuusi vuotta, Tapper sanoi.

Kauppatieteitä Aalto-yliopistossa Helsingissä opiskeleva Tapper ei ole vielä varma, jatkuuko ura Pariisin 2024 olympialaisiin, joissa purjehdukset ovat vielä kauempana kisojen pääpaikasta kuin Tokiossa. Ranskalaiset vievät olympiaregatan Marseilleen.

Tokiossa käyttämättä jäänyt mitalisauma rassasi Tapperin mieltä.

– Täytyy antaa hetki mielelle rauhaa ja tulla sitten uusin ajatuksin, Tapper sanoi.

Tokion kisoissa Laser standardin olympiakultaa purjehti Australian Matt Wearn.