Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pullin 792 riitti yhdeksänteen sijaan pituudessa – pituushypyn SE-mies ei saanut kuntoaan esiin olympiahypyissä

Pituushyppääjä Kristian Pulli onnistui virittämään kesän parhaan kunnon Tokion olympialaisiin. Pulli oli loppukilpailussa yhdeksäs, mutta vauhdinjuoksussa ja ponnistuksessa ei ollut samanlaista rähinää kuin viime kesän SE-hypyssä ja EM-hallikisojen pronssihypyssä maaliskuussa.

Pulli selvitti olympiakarsinnan kauden kotimaisella kärkituloksella 796 ja ponnisti finaalissa 792:een.

– Vähän alavireistä hyppäämistä. En saanut ihan parasta irti. En sitä, mitä mielestäni kropasta olisi löytynyt, Pulli tiivisti tilanteen.

– Loppujuoksu ei imuttanut. Viimeiset askeleet jäivät löysiksi, viimeinen askel tahtoi venyä, enkä päässyt optimaaliseen ponnistusasentoon. Kaikissa hypyissä oli sama ongelma.

Pulli kaipasi tunnetta, että ponnistus lähtee kuin itsestään. SE-hypyssä 827 ja EM-kisojen pronssihypyssä 824 tunne ja suoritus rakentuivat helposta ja vauhdikkaasta vauhdinjuoksusta, jollaista häneltä ei nyt nähty.

– Juoksu on ollut hyvällä, muttei ihan ennätystasolla, Pulli kertoi.

– Tietysti täällä on kyettävä juoksemaan kunnolla, kun hypätään stadionolosuhteissa. Ei auta yhtään antaa juoksussa tappiota, sillä se vaikuttaa heti.

Harkittu hallikausi

Pulli, 26, ei ole yltänyt kesän aikana kahdeksaan metriin. Hän uskoo tehneensä valmentajaisänsä Sepon kanssa virheen alkukeväästä, kun hallikaudesta siirryttiin suoraan totiseen harjoitteluun.

Kaksikko ajatteli säilyttää hallissa saavutetun kunnon, mutta keho saattoi uupua tehoharjoitteluun. Asia askarrutti Pullia vielä Tokion finaalin jälkeen.

– Mielestäni kunto oli hyvä. Mutta jää vähän mietityttämään, kun se ei nyt realisoitunut, hän tunnusti.

– Mutta hallikauteen panostaminen oli meiltä harkittu juttu. Ilman sitä en välttämättä olisi ollut täällä, mutta kahden huipun kausi on aina vaikea.

Lisäksi yhdeksäs sija harmitti, kun hypyt kuihtuivat kolmeen. Hän on yleensä parhaimmillaan kilpailun viime kierroksilla.

Huiput tutuiksi

Pulli toisti useaan kertaan, ettei hän kyennyt kisoissa kuntonsa veroiseen suoritukseen. Hän haki ajatuksesta energiaa.

– Nälkää jäi. Oli ensimmäinen kohtaaminen maailman huippujen kanssa ja heti olympiatasolla. Tarvitsisin lisää näitä kokemuksia, Pulli totesi.

– Tästä tuli sellaista näyttämisenhalua, että kaikki on mahdollista.

Kauden jatkoa Pulli ei jaksanut ajatella.

– Oli aika kova panostus tähän kisaan, sillä kaikki yritettiin, mitä oli tehtävissä, hän huomautti.

– Lähden nyt palauttelemaan, sitten lennetään kotiin, ja haluan sen jälkeen vähän ajatuksia pois urheilusta.

Pituuskilpailun voittajaksi ponnisti Kreikan Miltiadis Tentoglou viimeisen kierroksen hypyllään 841. Kuuban Juan Miguel Echevarria jäi hopealle samalla tuloksella. Neljännellä kierroksella kilpailun keskeyttänyt Maykel Masso kaappasi myös pronssin Kuubaan tuloksella 821.