Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pronssi-Potkonen nyrkkeili olympiahistoriaa, Murto hyppäsi yllättäen viidenneksi

Suomalaisten suoritukset Tokion olympialaisissa 5. elokuuta:

Golf: Sekä Matilda Castren että Sanna Nuutinen jatkavat naisten kilpailua kahden kierroksen jälkeen jaetulla 11. sijalla. Nuutinen pelasi torstaina kolme alle parin ja Castren tulokseen –1. He ovat 138 lyönnillä yhteistuloksessa –4. Kilpailua ylivoimaisesti johtavaan Yhdysvaltain Nelly Kordaan on matkaa yhdeksän lyöntiä, mutta kärkikuusikko on vain kolmen lyönnin päässä. Kilpailun on määrä päättyä lauantaina, mutta ennuste trooppisesta myrskystä uhkaa pelaamista päätöspäivänä.

Nyrkkeily: Mira Potkonen uusi viiden vuoden takaisten Rion olympiakisojen sijoituksensa iskettyään naisten kevyessä eli alle 60 kilon sarjassa pronssia. Välierässä Tokiossa Brasilian Beatriz Ferreira otti Potkosen uran jäähyväisottelussa 5–0-voiton. 40-vuotiaasta Potkosesta tuli nyrkkeilyhistorian vanhin olympiamitalisti. Hänestä tuli samalla ensimmäinen suomalaisnainen, joka on saavuttanut henkilökohtaisen olympiamitalin kaksista perättäisistä kesäkisoista.

Yleisurheilu: Wilma Murto ylitti naisten seiväsfinaalissa 450 ensimmäisellä yrityksellään, ja tulos riitti jaettuun viidenteen sijaan. Naisten 7-ottelussa Maria Huntington kokosi kahden päivän saldokseen 6 135 pistettä ja oli finaalin 17:s. Hän aloitti kakkospäivän pituushyppytuloksella 610, heitti keihästä 42,91 ja juoksi päätteeksi ennätyksekseen 800 metrillä 2.19,28. Naisten korkeushyppykarsinnassa Ella Junnila ylitti korkeudet 182 ja 186 ensimmäisellä yrityksellään, mutta 190 oli liikaa. Junnila oli karsinnan 22:s, kun finaalipaikkaan olisi tarvittu 195:n ylitys.