Kouvolalainen moottoriurheiluväki saa taas nauttia, kun rallicrossin SM-sarja kurvaa Tykkimäkeen – Seitsemän paikallista kuljettajaa ampaisee lauantaina lähtöviivalta

Rallicrossin SM-sarjan kauden kolmas osakilpailu ajetaan lauantaina Kouvolassa. Järjestelyt ovat tutusti Valkealan Urheiluautoilijoiden ja Kouvolan Seudun Autourheilijoiden hyppysissä.

Valkealan Urheiluautoilijoiden Jori Seppälä lähtee kotiradalle autokrossiluokan kokonaispisteissä kolmantena. Seppälä ajaa Toyota MR2:lla. AKK/Toni Ollikainen

Tapio Ahlroth

Kun Kymiringillä on siirretty molemmat kansainväliset kilpailut taas vuodella eteenpäin, kouvolalainen moottoriurheiluväki tyydyttää nälkäänsä Tykkimäen moottoriradalla.

Rallicrossin SM-sarjan kauden kolmas osakilpailu ajetaan lauantaina Kouvolassa. Järjestelyt ovat tutusti Valkealan Urheiluautoilijoiden ja Kouvolan Seudun Autourheilijoiden hyppysissä.

Honkajoen ja Jalasjärven osakilpailujen jälkeen sarja kurvaa Tykkimäkeen, jolla on ollut pysyvä paikka rallicrossin kalenterissa. Viime vuonna SM-sarjaa ei ajettu lainkaan koronan takia, mutta sitä ennen Kouvola on tullut hyvinkin tutuksi rallicrossin näyttämönä. Vuosina 2017 ja 2018 sarjakausi huipentui Kouvolaan, ja vuonna 2015 kauden startti tapahtui Tykkimäestä.

Paikallisia kuljettajia ampaisee lähtöviivalta seitsemän. ValUA:n Toyota-kuljettaja Jori Seppälä lähtee kotiradalle autokrossiluokan kokonaispisteissä kolmantena. Saman seuran edustaja, Skodaa käsittelevä Jari Tuuri on niin ikään kolmantena supercar-luokassa.

ValUA:n Jari Tuuri on kolmantena supercar-luokassa. Tuuri kääntää Skoda Fabian rattia. AKK/Toni Ollikainen

AL-Härmän Jere Kalliokoski johtaa supercaria kahden osakilpailun jälkeen täysin pistein. Tuuri on ajanut kahdesti kuudenneksi.

Autokrossissa on samankaltainen tilanne, kun Noormarkun UA:n Joni-Pekka Rajala voitti sekä Honkajoella että Jalasjärvellä. Seppälä kaasutteli kummassakin kisassa kolmanneksi. Seppälä on autokrossin SM-hopeamitalisti vuodelta 2019, eli kaudelta, jolloin mitalit viimeksi jaettiin.

Autokrossissa kisaa myös ValUA:n Opel-kuski Anton Seppä, ja SRC-luokassa paahtaa Anjalankosken Urheiluautoilijoiden Jari Klemettilä, joka kyydittää BMW:tä.

Tämän paikallisen nelikon lisäksi Tykkimäen osakilpailuun starttaa kolme SM-sarjan ulkopuolista kuljettajaa. Trion nimekkäin on moninkertainen suomenmestari Atro Määttä (supercar, ValUA, Ford Fiesta). Kaksi muuta kotiradan mutkat ja metkut tuntevaa ovat Pasi Korhonen (SRC, AnkUA, Huyndai Accent) ja Jarno Vanhatalo (autokrossi, ValUA, Toyota Starlet).

Kommentoi

Mainos: Kouvolan Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Palvelut

Ruokapaikka