Edon Maxhuni jatkaa koripallouraansa Alankomaissa

Edon Maxhuni miesten koripallomaajoukkueen harjoituksissa Lohjalla heinäkuussa 2019. MARTTI KAINULAINEN / LEHTIKUVA

STT

Viron ja Latvian liigan pronssille KK Pärnun viime kaudella johdattanut Edon Maxhuni, 23, jatkaa koripallouraansa Alankomaissa. Suomen koripallomaajoukkueen uuden sukupolven johtohahmoihin lukeutuvan Maxhunin uusi seura on Den Bosch, joka pelaa Belgian ja Alankomaiden yhteisliigaa, sekä kansainvälistä FIBA Europe Cup -sarjaa. Viime keväänä Den Bosch voitti Hollannin liigassa hopeaa.

– Den Bosch on osoittanut kiinnostustaan koko kesän ja nyt he iskivät sopimuksen pöytään, toteaa Maxhuni liiton tiedotteessa.

– He sanoivat, että siellä olisi avauspelinrakentajan paikka vapaana. Käytännössä sama rooli, missä sain pelata KK Pärnussa ja mitä olen pelannut viime kuukaudet Susijengissä. Kokonaispaketti vaikutti niin sopivalta, ettei tarvinnut pidempään miettiä, Maxhuni lisää.

Susijengissä kesällä 2019 debytoinut Maxhuni on tähän mennessä pelannut 16 miesten maaottelua 7,4 pisteen ja 2,4 syötön keskiarvoin. Maxhuni oli yksi Suomen avainpelaajista vuosien 2020–21 EM-karsinnoissa, kun Susijengi selvitti tiensä syyskuussa 2022 pelattaviin koripallon miesten EM-kisoihin.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka