Räty ja Tuomaala tekivät NHL-sopimukset – Islanders nosti esiin heinäkuun lopun huippuesitykset

Aatu Räty täyttää marraskuussa 19 vuotta. PETR SZNAPKA / LEHTIKUVA

Petteri Ikonen / STT

Jääkiekon NHL:ään hiljattain varatut suomalaishyökkääjät Aatu Räty ja Samu Tuomaala tekivät lauantaina Yhdysvaltojen aikaa ensimmäiset NHL-sopimuksensa. Varaustilaisuuden toisella kierroksella Tuomaalan kiinnittänyt Philadelphia Flyers teki hänen kanssa kolmivuotisen tulokassopimuksen.

Myös Räty kelpasi toisella kierroksella ja allekirjoitti nyt New York Islandersin tarjoaman kolmen vuoden sopimuksen. Suomessa molemmat pelaajat ovat edustaneet Oulun Kärppien liigajoukkuetta, missä peliaikaa irronnee tulevallakin kaudella. Kärppien verkkosivujen mukaan Tuomaalalle on varattu numero 27 ja Rädylle 52.

Räty täyttää marraskuussa 19 vuotta. Pari kuukautta nuorempi Tuomaalakin kuuluu Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkueen pelaajarinkiin. Kaksikolle kaavaillaan suurta roolia vuodenvaihteen MM-kilpailuihin, jotka pelataan Kanadassa.

Islanders nosti verkkosivuillaan esille Rädyn esitykset heinäkuun lopun World Junior Summer Showcase -turnauksessa, joka pelattiin Yhdysvalloissa. Suomalainen oli turnauksen tehomies, kun kuudessa ottelussa kertyi hurjat pisteet 6+8=14. Varauspäivänä hän kuritti Ruotsia neljällä täysosumalla.

Tuomaala oli keväällä Suomen alle 18-vuotiaiden maajoukkueen tehomies, kun Pikkuleijonat eteni MM-kilpailujen välieriin ja jäi lopulta neljänneksi. Hän teki seitsemässä ottelussa pisteet 5+6=11 ja valittiin turnauksen tähdistökentälliseen.

Kommentoi

Mainos: Kouvolan Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Palvelut

Ruokapaikka