Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tennistähti Osaka haluaa auttaa Haitin maanjäristyksestä kärsineitä

Japania edustava tennistähti Naomi Osaka ilmoitti aikovansa antaa kaikki Cincinnatin WTA-turnauksen palkintorahansa Haitin maanjäristyksestä kärsineille. Lauantaisen järistyksen voimakkuus oli 7,2, ja se on vaatinut jo satoja kuolonuhreja.

Tenniksen suurituloisimmalla naispelaajalla on henkilökohtainen side tuhoista kärsineeseen Karibianmeren valtioon, koska hänen isänsä on kotoisin sieltä.

– Tekee todella kipeää nähdä kaikki Haitilla tapahtunut tuho, ja tunnen, ettemme todellakaan voi antaa asian olla. Tulen antamaan kaikki palkintorahani Haitin ponnisteluiden helpottamiseen. Tiedän, että esi-isiemme veri on vahvaa ja jatkamme nousuamme, Osaka kirjoitti Twitterissä.

Osaka, 23, on syntynyt Japanissa, mistä hänen äitinsä on kotoisin ja on asunut Yhdysvalloissa kolmivuotiaasta asti.

Osakan isä Leonard Francois on kotoisin läheltä maanjäristyksen keskusta. Osaka on kertonut, kuinka on oppinut tuntemaan Japanin ja Haitin kulttuurit. Hänen haitilaiset isovanhempansa eivät puhuneet englantia vaan puhuivat pojantyttärelleen ainoastaan kreolia.

Viime ajat ovat olleet Osakalle muutenkin raskaita. Cincinnatin turnaus on hänelle vasta toinen sen jälkeen, kun hän piti taukoa tenniksestä henkisten paineiden takia. Tokion olympialaisissa hän sytytti heinäkuussa olympiatulen, mutta mitalihaaveet kariutuivat tappioon jo naisten kaksinpelin kolmannella kierroksella.