Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Janne Läspä otti Nairobissa keihäskultaa – nuorten maailmanmestaruus heltisi kolmannen heittokierroksen tuloksella 76,46

Keihäänheittäjä Janne Läspä kruunasi suomalaisten yleisurheilijoiden kahden mitalin päivän keihäänheiton nuorten maailmanmestaruudella perjantaina Nairobissa. Juho Alasaari saavutti seiväshypyssä hopeamitalin aamun loppukilpailussa.

Läspä varmisti mestaruuden kolmannen heittokierroksen tuloksella 76,46. Ukrainan Artur Felfner oli kilpailussa toinen tuloksella 76,32 ja Nigerian Chinecherem Nnamdi kolmas tuloksella 74,48.

Läspä heitti MM-karsinnassa ennätyksensä 77,10. Heitot onnistuivat hyvin myös loppukilpailussa, vaikka Läspä tunnusti karsintatuloksen nostaneen paineita.

– Loppukilpailussa ensimmäinen meni rikki, mutta se oli heittona hyvä. Toisella yrityksellä otin varman tuloksen ja kolmannella pistin kaikki peliin, Läspä kertoi Urheiluliiton nettisivuilla .

Kilpailun jälkipuoliskolla Läspä varautui heinäkuussa nuorten Euroopan mestaruuden saavuttaneen Felfnerin vastaukseen. Ukrainalainen nousi neljännellä yrityksellä 14 sentin päähän, muttei päässyt lähemmäksi.

– Jätin neljännen heiton väliin ja latasin itseäni viidenteen. Ajattelin, että olisi paukkuja, jos Felfner tulee ohi, muttei tullut, Läspä jatkoi.

Käsivamma viivästytti tuloskuntoa

Läspä jäi Tallinnassa järjestetyissä nuorten EM-kisoissa kuudenneksi. Petteri Piirosen valmentaman heittäjän kuntoutumista hidasti viime kauden lopulla sattunut kyynärpäävamma.

– Talvi meni kyynärpään kuntoutuksessa. Nyt Janne sai kuitenkin irti tämänhetkisen potentiaalinsa, Piironen kommentoi mestaruutta.

Viime kausi oli käsivammasta huolimatta ratkaisevan tärkeä Läspän kehitykselle, sillä hän sai lujasti itseluottamusta kohennettuaan ennätyksensä 70 metrin tuntumaan.

– Tajusin, että keihäs voisi lentää oikeasti pitkälle. Nyt kun olen keskittynyt täysin treenaamaan, se näköjään tuo tulosta, Läspä totesi.

– Tiesin, että olen nyt kunnossa ja voi tulla pitkä siivu. Onneksi se osui tänne, parhaaseen mahdolliseen paikkaan.