Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suomen kärkiseurat aikovat panostaa jääkiekon CHL-kauteen – "Minun käsittääkseni tämä on Euroopan kovin kilpailu"

Torstaina alkava jääkiekon Mestarien liiga eli CHL ei ole noussut arvostuksessaan jalkapallon maineikkaan virkaveljensä asemaan, mutta liigan suomalaisjoukkueiden päävalmentajat uskovat kilpailun kasvuun. Viime kauden SM-liigan kärkinelikko Lukko, TPS, HIFK ja Tappara ei lähde CHL:ään jäähdyttelemään ja vain harjoittelemaan kahden viikon päästä alkavaa kotimaista liigakautta varten.

Lisämotivaatiota CHL:ään tuo kilpailun kasvava palkintopotti. Tulevalla kaudella sarjan voittajajoukkue pokkaa noin 500 000 euroa.

– Ihan varmasti palkinnot alkavat olla sitä luokkaa, että kaikkia alkaa kiinnostaa. Toki toivoisin, että sarjan arvostus löytyisi muutenkin, koska minun käsittääkseni tämä on Euroopan kovin kilpailu, jota pelataan, hallitsevan Suomen mestarin Lukon päävalmentajana aloittanut Marko Virtanen sanoi CHL:n etätiedotustilaisuudessa.

Tuleva kausi on nykymuotoisen CHL:n seitsemäs. Mestaruudet ovat menneet aina Ruotsiin, lukuun ottamatta Virtasen valmentaman JYPin mestaruuskautta 2017–18. Viime kaudella CHL:ää ei pelattu koronapandemian takia.

Lukon ohella TPS:llä ja HIFK:lla on uudet päävalmentajat, TPS:llä nuorten maailmanmestariluotsi Jussi Ahokas ja HIFK:lla pelaajaikoni Ville Peltonen.

– Kokemukset rikastuttavat, ja jos menee hyvin, niin kassassakin kilahtaa. Olemme valmiita satsaamaan, että saamme näitä pelejä pelattua. Toivottavasti kaikki kannattajat ja kumppanit pääsevät pian halleihin, Peltonen totesi.

"Kaikille kollegoille menestystä"

Tällä kaudella CHL:ssä on olympiakarsintojen takia kaksi selvästi heikompaa lohkoa, jotka koostuvat muun muassa Ranskan, Puolan ja Itävallan joukkueista. Jokaisesta kahdeksasta alkulohkosta pääsee pudotuspeleihin lohkojen kaksi parasta joukkuetta.

Suomalaisjoukkueiden lohkot ovat tasokkaita. Esimerkiksi HIFK kohtaa CHL:n nelinkertaisen mestarin Frölundan, Tshekin Mlada Boleslavin ja Sveitsin ZSC Lionsin.

– Kaikille kollegoille menestystä. Nämä Suomen neljä maapaikkaa ovat aika kintaalla. Täytyy ottaa voittoja, jotta saadaan pidettyä nämä neljä paikkaa tai lisäämään ne viiteen, Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola huikkasi.

CHL:n lohkovaihe päättyy lokakuun puolivälissä. Pudotuspelit alkavat kuukautta myöhemmin, ja liigan finaali on ohjelmassa maaliskuun 1. päivänä 2022.

Suomalaisjoukkueiden lohkot CHL-kaudella 2021 - 2022

Lohko A: TPS, Växjö Lakers (Ruotsi), Sparta Praha (Tshekki), Pinguins Bremerhaven (Saksa)

Lohko B: HIFK, Frölunda (Ruotsi), Mlada Boleslav (Tshekki), ZSC Lions (Sveitsi)

Lohko C: Lukko, Adler Mannheim (Saksa), Lausanne (Sveitsi), Cardiff Devils (Britannia)

Lohko E: Tappara, Eisbären Berlin (Saksa), Lugano (Sveitsi), Skellefteå (Ruotsi)

Joukkueet pelaavat toisiansa vastaan kahdesti, ja kunkin lohkon kaksi parasta joukkuetta etenee neljännesvälieriin. CHL alkaa torstaina 26. elokuuta.