Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jari-Matti Latvalan johtama Toyota lähtee altavastaajana Kreikan MM-ralliin – "Tavoitteemme on selvitä minimaalisin tappioin"

Rallin MM-sarja jatkuu tällä viikolla Kreikassa, kun legendaarinen Akropolis-ralli palaa mukaan WRC-kalenteriin kahdeksan vuoden tauon jälkeen. Edellisellä ajokerralla kaudella 2013 voittoa juhli Toyotan nykyinen tallipäällikkö Jari-Matti Latvala.

– Olen kieltämättä hyvillä mielillä. On mahtavaa palata Kreikkaan. Hienoa, että tämä yksi sarjan klassikkoralleista vihdoin ja viimein ajetaan. Omalla ajouralla tykkäsin aina todella paljon kisasta, Latvala fiilistelee STT:lle.

– Kilpailu oli ennen aina yksi sarjan rajuimmista ralleista, mutta erikoiskokeet ovat parantuneet paljon. Järjestäjät ovat ottaneet irtokiviä pois. Kuuma tulee kuitenkin olemaan, mikä laittaa varmasti autot ja renkaat koville, Latvala jatkaa.

Toyota lähtee altavastaajana Kreikan sorateille. Vaikka tiestö on takavuosia paremmassa kunnossa, on MM-sarjan kärkimiehillä Sebastien Ogierilla ja Elfyn Evansilla luvassa rutkasti irtosoran auraamista.

– Useat pätkät ajetaan vain yhteen kertaan, joten tiedostamme sen, että kärjessä Sebillä ja Elfynillä tulee olemaan haastava tehtävä avata reittiä. Hyundai on kieltämättä sen vuoksi ennakkosuosikki, Latvala myöntää.

– Toivotaan, että Kalle (Rovanperä) pystyy laittamaan kampoihin Hyundain miehille, koska hänen lähtöpaikkansa on vähän parempi.

Rovanperän menestysputkelle jatkoa?

Kahden peräkkäisen palkintosijan jälkeen Rovanperä lähtee kovin tavoittein myös Kreikkaan.

– Toivon, että voin taas taistella kärkisijoista. Sitä varten pitää ajaa ehjä kisa. Vaikka olosuhteet vaikuttavat paremmilta kuin ennen, on luvassa varmasti haastava kisa, Rovanperä miettii.

Latvalan miehistö johtaa valmistajien MM-sarjaa 41 pisteellä. Akropolis-rallin jälkeen kalenterissa on enää kolme osakilpailua.

– Tavoitteemme on selvitä minimaalisin tappioin. Toivotaan, ettei Hyundai saa liian isoa pistevoittoa meihin nähden. Kreikan jälkeen helpottaa, sillä viimeisissä kisoissa lähtöpaikoilla ei ole niin isoa merkitystä. Tämä on hyvin tärkeä kilpailu meille, Latvala korostaa.

Suomalaisista Kreikassa ajaa myös Emil Lindholm, joka taistelee WRC3-luokan pisteistä Skoda Fabialla.