Retropaidoissa pallotellut HIFK hyytyi takavuosikymmenten tasolle

HIFK hävisi liigapaikasta taistelevalle IFK Mariehamnille maalein 0–3 (0–2). Emmi Korhonen / LEHTIKUVA

Petteri Ikonen / STT

Helsingin IFK:n aikeet selviytyä kuuden parhaan joukkoon ja ylempään loppusarjaan miesten jalkapalloliigassa saivat lauantaina kolauksen. HIFK hävisi liigapaikasta taistelevalle IFK Mariehamnille maalein 0–3 (0–2), kun maarianhaminalaiset rokottivat vastustajan virheiden jälkeen.

Niilo Mäenpää tuikkasi vastahyökkäyksen päätteeksi avausmaalin jo kolmannella minuutilla. Mohammed Abubakari synkensi kotijoukkueen ilmeet alle puolen tunnin pelin jälkeen ja yllätti maalivahti Calum Wardin.

– Välillä jouduimme puolustamaan syvällä, mutta pääsimme vastahyökkäyksiin. Alkuun teimme maaleja hyvällä prosentilla, mutta sitten tuhlasimme paikkoja. Ei peli ollut niin hyvää kuin taululla näytti, mutta tärkeä voitto meille, Mäenpää summasi.

HIFK muisti ottelua edeltäneissä seremonioissa takavuosikymmenten pelaajiaan ja pallotteli avausjakson retropaidoissa. Komeat paidat eivät auttaneet vaan vaikuttivat pudottavan helsinkiläisten vauhdin ja osaamisen takavuosikymmenten tasolle.

Pahiten hukassa oli kuluvan vuosituhannen HIFK-ikoni Jukka Halme, joka katseli ensimmäistä takaiskua lähietäisyydeltä, sortui muutenkin huonoon peliin ja otti keltaisen kortin. Halme otettiin tauolla vaihtoon, mutta koloja alakerrasta löytyi edelleen. IFK Mariehamnin Robin Buwalda lopetti kiriaikeet toisen jakson alun täysosumallaan.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka