Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Raision Loimulle voitto TuTo Volleyn seudun paikallisottelussa – "Saatiin hyvä matsi kauden alkuun"

Raision Loimu ilahdutti perjantaina yli 700 katsojaa Kerttulan hallissa aloittamalla lentopallon Mestaruusliigakauden 2021–22 kotivoitolla. Liigaan noussut TuTo Volley kaatui 3–1.

Iranilainen hakkuri Ali Fazli teki Loimulle 30 pistettä. TuTon tehokkaimmat olivat 18 pistettä koonneet Ossi Rumpunen ja Einari Koivisto.

Rumpunen pelasi Loimussa 11 kautta vuosina 2007–19 ja kohtasi nyt ensi kertaa sen liigassa.

– Oli todella mukava palata vanhaan tuttuun halliin pelaamaan ja oli paljon yleisöäkin. Saatiin hyvä paikallismatsi kauden alkuun. Harmittaa vain, ettei voitettu, Rumpunen sanoi.

Loimu syötti ottelussa 10 ässää, niistä Fazli syötti neljä ja Rumpusen kanssa useita kausia pelannut Tomi Saarinen kolme.

– Oli mahtavaa, kun saatiin pelata taas yleisön edessä ja oli tunnelmaa. TuTossa oli muitakin tuttuja kuin Ossi, Saarinen sanoi.

Loimun ulkomaalaiset olivat vireessä, sillä Kristaps Smits teki 13 ja Tayeb Einisamarein 10 pistettä.

Ducks kukisti Ettan viisieräisessä

Vantaan Ducks aloitti liigan perjantaina Loimun tavoin kotivoitolla. Oulun Etta kukistui 3–2.

Viime kaudella lähinnä kakkoshakkurina pelannut Aleksander Rastamo on tällä kaudella aloituksessa ja saldoksi tuli komeasti 26 pistettä. Kalle Kattelus teki 20 pistettä.

– Peli ailahteli, mutta voitto on tärkein asia. Rastamo pelasi viime kaudella kerran koko ottelun ja oli tärkeää hänen itseluottamukselle saada hyvä alku uuteen kauteen, sanoi Ducksin valmentaja Juho Rajala.

Ettan tehokkain oli amerikkalainen yleispelaaja Michael Michelau 30 pisteellä. Ettaan palannut Eetu Pennanen teki 17 pistettä. Slovakialaiselle hakkuri Jakub Petrasille jäi eniten parannettavaa.

– Ulkomaalaiset ovat olleet meillä puolitoista viikkoa ja harjoituksia on kolme takana. Annetaan kaikille aikaa. Ducks oli tehokkaampi hyökkäyspelissään, sanoi Ettan valmentaja Olli Kuoksa.