Mitä on olla huippu-urheilija? Mihin KPL:n joukkuemenestys perustuu? – Maailmanmestari Kaisa Mäkäräinen ja pelinjohtaja Iiro Haimi vastaavat kysymyksiin keskiviikkoiltana Kouvola-talossa

Urheilulääketieteenilta järjestetään Kouvolassa jo 14. kerran. Se on suunnattu kaikille liikunnasta ja urheilusta kiinnostuneille. Kouvola-talon Simelius-salin 300 istumapaikkaa täytetään saapumisjärjestyksessä. Järjestäjät suosittelevat maskin käyttöä.

Kaisa Mäkäräinen puhuu keskiviikkona ja torstaina Kouvolassa huippu-urheilijan elämästä ja vetää lisäksi valmentajakoulutuksia. AOP/Jami Ivanoff

Tapio Ahlroth

Ampumahiihdon maailmanmestari Kaisa Mäkäräinen on keskiviikon vetonaula, kun Kouvola-talossa järjestetään perinteinen urheilulääketieteenilta.

Yleisölle maksuttomassa seminaarissa Mäkäräinen puhuu aiheesta, mitä on olla huippu-urheilija. Mäkäräinen tuo esityksessään esiin, mitä huipulle tähtääminen on ja mitä se vaatii urheilijalta ja lähipiiriltä. Mäkäräinen antaa myös vastauksen siihen, mikä erottaa SM-tason urheilijan kansainvälisen tason huippu-urheilijasta.

Vuoden 2011 maailmanmestari ja kolminkertainen maailmancupin kokonaiskilpailun voittaja (2011, 2014 ja 2018) Mäkäräinen, 38, lopetti kansainvälisen kilpauransa kotiseuransa stadionilla Kontiolahdella maaliskuussa 2020.

Mäkäräinen jatkaa Kouvolassa torstaina, jolloin pitää maastohiihtäjä Ville Nousiaisen kanssa valmentajakoulutuksia Kouvolan urheiluakatemian valmentajille.

KPL on saavuttanut pelinjohtaja Iiro Haimin ohjauksessa kaksi peräkkäistä hopeaa Superpesiksessä. Katja Juurikko

Urheilulääketieteenillassa on perinteisesti kolme puhujaa. Tänä vuonna Mäkäräisen lisäksi ääneen pääsevät Superpesiksen hopeamitalistin Kouvolan Pallonlyöjien pelinjohtaja Iiro Haimi ja Mehiläisen lääkäri Mika Liukkonen.

Haimin aiheena on huippujoukkueen valmentaminen. Haimi avaa esityksessään syitä siihen, miksi KPL on ollut jo useana vuonna mitalijoukkue. Haimi vastaa kysymyksiin, mihin joukkuemenestys perustuu ja onko se sattumanvaraista.

Lääketieteen lisensiaatti, liikuntaklinikan vastuulääkäri Liukkonen ottaa kantaa liikuntaan ja urheiluun hyvinvoinnin edistäjänä. Onko poikkeava korona-aika tuonut asiaan uutta näkökulmaa? Miten ihmiset liikkuvat nyt ja miten se on näkynyt lääkärin työssä?

Urheilulääketieteenilta järjestetään Kouvolassa jo 14. kerran. Kello 18–21 urheilun ytimeen porautuva ilta on suunnattu kaikille liikunnasta ja urheilusta kiinnostuneille. Kouvola-talon Simelius-salin 300 istumapaikkaa täytetään saapumisjärjestyksessä. Järjestäjät suosittelevat maskin käyttöä.

Urheilulääketieteenillan järjestävät Kouvolan urheiluakatemia, Kymenlaakson Liikunta ja Mehiläinen.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka