Palloliitto hakee muiden Pohjoismaiden kanssa naisten EM-lopputurnauksen emännyyttä

Euroopan jalkapalloliiton Uefan on määrä nimittää naisten EM-lopputurnauksen järjestäjämaa tai -maat joulukuussa 2022. EMMI KORHONEN / LEHTIKUVA

STT

Suomen Palloliitto haluaa järjestää muiden Pohjoismaiden kanssa jalkapallon naisten EM-lopputurnauksen vuonna 2025. Yhteishankkeesta kotisivuillaan kertoneen Palloliiton mukaan pohjoismaiset jalkapalloliitot ovat tehneet vuodesta 2018 yhteistyötä hakeakseen vuoden 2027 naisten MM-lopputurnausta. MM-hakemuksen osalta Pohjoismaat odottavat lisätietoa hakuprosessista.

– Nyt Suomi, Tanska, Norja ja Ruotsi ovat yhdistäneet voimansa vuoden 2025 EM-lopputurnauksen järjestämiseen Islannin ja Färsaarten tuella, Palloliitto kertoo.

Euroopan jalkapalloliiton Uefan on määrä nimittää naisten EM-lopputurnauksen järjestäjämaa tai -maat joulukuussa 2022.

– EM-lopputurnaushanke yhdessä muiden Pohjoismaiden kanssa on keskeinen osa tavoitettamme jalkapallon vahvistamiseksi naisten ja tyttöjen lajina, kehityspäällikkö Heidi Pihlaja sanoo Palloliiton kotisivuilla.

Suomi, Tanska, Islanti, Norja ja Ruotsi ovat mukana ensi vuonna Englannissa järjestettävässä EM-lopputurnauksessa. Naisten EM-lopputurnaus on järjestetty Suomessa vuonna 2009.

– Meillä on kaikki edellytykset järjestää unohtumaton maailmanluokan tapahtuma pohjoismaisen yhteistyön avulla, Palloliiton puheenjohtaja Ari Lahti sanoo.

Ruotsin jalkapalloliiton puheenjohtaja Karl-Erik Nilsson kertoi aiemmin tällä viikolla Dagens Nyheterille , että hänen toiveissaan on, että EM-finaali pelattaisiin Tukholmassa. Pohjoismaiden haun lisäksi Puola on ilmoittanut hakevansa vuoden 2025 EM-lopputurnausta.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka