Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Willow Pride kiri St. Leger-voittoon Porissa

Markku Niemisen valmentama Willow Pride kukisti lauantaina nuoremmat huipputammat Porin perinteisessä suurkilpailussa.

Porin 75-ravien merkkilähtö, 36 000 euron ykköspalkinnolla ajettu St. Leger, päättyi pikkuyllätykseen. Takamatkalta startannut Willow Pride kukisti edeltä lähteneet kovat nelivuotiaat tammat, Magical Princessin ja An-Dorran, jotka ottivat aiemmin syksyllä derbyssä kaksi ensimmäistä sijaa samalla 2 600 metrin kilpailumatkalla.

Viime vuonna Suomen parhaana vanhempana tammana palkittu Willow Pride on tehnyt tänäkin vuonna vahvaa jälkeä ja juossut jo lähes 145 000 euron palkintorahat. Nyt 7-vuotias Markku Niemisen valmennettava kiersi päätöspuolikkaalla johtaneen An-Dorran kupeelle ja oli loppumetreillä vahvin SE-ajalla 13,5.

– Willow Pride parantaa vain vuosi vuodelta, Nieminen ylisti suojattiaan.

– Hyvistä nuorista hevosista tulee usein menestyviä vanhempanakin. Willow Pride tuli talliini yksivuotiaana ja oli varsana lahjakkaan tuntuinen, mutta ei vielä nuorempana mennyt starteissa erikoisesti. Se on tullut iän myötä sitkeämmäksi.

Pro hallitsi Satakunta-ajoa

Nelivuotiaiden suomenhevosten suurkilpailu Satakunta-ajo oli Hannu Hietasen valmentaman ja ohjastaman Pron hallintaa. Ori kukisti 60 metrin takamatkalta startanneet ikäluokan kärkivarsat V.G. Voiton ja Siirin Valtsun, jotka rynnistivät Pron kupeelle voittotaistoon. Täysosuma oli arvoltaan 24 000 euroa.

Rodun kovin lähtö meni keulahevosen rinnalta vahvoin ottein esiintyneelle Morisonille. Jaksavuudestaan tunnettu 10-vuotias ruuna piti keskikesällä taukoa ja otti nyt syyskauden ensimmäisen voittonsa.

Harri Koivusen valmennettavat käynnistivät illan 75-kierroksen kahdella voitolla. Olli Koivunen kiidätti Rarity Redin takarivistä varhain johtopaikalle. Nelivuotias Goodygoodytwoshoes toi tallille kirivoiton tammalähdössä. Helpohko 75-rivi täydentyi Prince Paleman ja Amazing Warriorin keulavoitoilla.

Sallitko sijaintitiedon käytön?

Mediatalo Keskisuomalainen voi tarjota sijaintiisi perustuen kohdennettua mainontaa. Sijaintitiedot voidaan yhdistää palveluiden käytöstä kerättyihin tietoihin.