Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ruotsin seivästähti päättää uransa: "Tunsin, että olen tehnyt kaiken minkä voin"

Naisten seiväshypyn huipulle pitkään lukeutunut ruotsalainen Angelica Bengtsson päättää aktiiviuransa vain 28-vuotiaana. Bengtsson kertoi asiasta maanantaina Dagens Nyheter -lehdelle.

– Olen miettinyt tätä jo pitkään, ja etenkin (kesän Tokion) olympialaisten jälkeen tunsin, että olen tehnyt ja yrittänyt kaiken minkä voin, Bengtsson sanoi.

Bengtsson nousi huipulle vuonna 2009 voittamalla junioreiden MM-kultaa ja menestys jatkui nuorten sarjoissa. Aikuisten tasolla Bengtsson juhli EM-pronssimitaleita ja MM-kisoissa hän oli neljäs Pekingissä 2015. Ulkoratojen ennätyksekseen hän hyppäsi 480 vuonna 2019 Dohan MM-kisoissa. Tokion olympiakisoissa hän jäi 13:nneksi.

– Olen tyytyväinen uraani. Paljon on tapahtunut ja menestystäkin tuli. Olen ollut kirjoilla yliopistossa pitkään, mutta en ole pystynyt opiskelemaan kunnolla. Nyt haluan saada opiskelut vauhtiin ja aloittaa sitten uran siviilissä.