Superlupauksen keskisormen heiluttelu kuvaa JYPin tuskaa – "Pitäisi vain sietää ja kestää"

Aki Hietavala / STT

Sarjajumbo Porin Ässät nappasi kauden neljännen voittonsa jääkiekkoliigassa perjantaina, kun sarjan tyvipään taistossa JYP kaatui 5–1. JYPille tappio oli seitsemäs perättäinen.

Heikkolaatuisessa ottelussa Ässät oli parempi paikalla olijoista. Voitosta huolimatta Ässät on edelleen sarjataulukon hännillä, nyt tasapistein JYPin kanssa.

– Meillä oli valmius pelata voitosta läpi joukkueen. Olimme myös vähän viisaampia pelikurin suhteen kuin vastustaja. Pysyimme pääsääntöisesti sovitussa pelisuunnitelmassa, Ässien päävalmentaja Ari-Pekka Selin summasi.

JYPin tuskaa kuvasti huippulupaus Brad Lambertin ulosajo avauserässä epäurheilijamaisesta käytöksestä. Lambert näytti keskisormea Ässien vaihtoaitioon alustettuaan ensin Reid Gardinerin avausmaalin. Osuman jälkeen Ässien puolustaja Shawn Lalonde taklasi Lambertin nurin.

Lambert on jäänyt JYPissä toisen 17-vuotiaan tulevaisuuden tähden Joakim Kemellin jalkoihin ja sitä kautta myös pieneen rooliin.

– En ole itse nähnyt tilannetta, mutta joku säädytön ele siellä oli. Siihen on selkeät säännöt olemassa, joten siinä mielessä tuomio oli ihan oikea. Se oli ihan turha jäähy. Pelaaja tietää itse, mitä on mennyt tekemään. Pitäisi vain sietää ja kestää, JYPin käskyttäjä Jukka Ahvenjärvi summasi Lambertin tilanteen.

– Silloin kun on vaikeaa, se ei ole helppoa. Maalinteko oli aika tiukassa tänään. Paikkoja oli paljon, mutta ei saatu tarpeeksi tehoja irti.

Kommentoi

Mainos: Kouvolan Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Palvelut

Ruokapaikka