Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Aston Villasta potkut saanut Dean Smith ottaa valmennusvastuun Norwichissa

Dean Smith on jalkapallon Englannin Valioliigassa pelaavan Norwichin uusi päävalmentaja. Suomalaishyökkääjä Teemu Pukin edustama seura kertoi verkkosivuillaan solmineensa Smithin kanssa kaksi ja puoli vuotta kestävän sopimuksen.

Englantilainen Smith, 50, valmensi vuodesta 2018 lähtien Aston Villaa, mutta sai birminghamilaisseurasta potkut toissa viikonloppuna. Valmentajapaikka löytyi nopeasti Norwichista, joka erotti toissa viikonloppuna saksalaisvalmentajansa Daniel Farken.

Smithiä odottaa Norwichissa haastava tehtävä, sillä joukkue on Valioliigassa viimeisellä sijalla. Farken valmennusaikana Norwichin otteet pääsarjatasolla jäivät köykäisiksi.

– Seitsemän viime päivää on ollut pyörremyrskyä, mutta olen todella iloinen saadessani palata Valioliigaan ja työskennellä Norwich Cityssä, Smith sanoi Norwichin tiedotteessa.

Smith valmentaa ensimmäisen ottelunsa Norwichissa ensi lauantaina, kun joukkue kohtaa Valioliigassa Southamptonin.

– Olen aina työskennellyt parantaakseni ja kehittääkseni pelaajia, ja se tietysti johtaa parempiin suorituksiin. Olin vaikuttunut tämän seuran rakenteesta ja visiosta.

Pukki odottaa innolla Smithin valmennusaikaa

Pitkän pelaajauran puolustajana tehnyt Smith on valmentanut myös Walsallia 2011–2015 ja Brentfordia 2015–2018. Aston Villassa hän nosti joukkueen Valioliigaan kauden 2019 päätteeksi, ja seuraavalla kaudella joukkue eteni Englannin liigacupissa finaaliin.

– En ole vielä ehtinyt jutella hänen (Smithin) kanssaan enkä kauheasti pelaajienkaan kanssa hänestä. Marcus Forssilta kysyin nopeasti, millainen manageri on kyseessä. Marcus kehui Smithiä kovasti. Totta kai olemme pelanneet viime vuosina Villaa vastaan, mutten sen paremmin tunne Smithiä, Pukki sanoi Suomen maajoukkueen tiedotustilaisuudessa maanantaina.

Maajoukkuekaveri Forss pelaa Brentfordissa, jota Smith aiemmin valmensi.

– Odotan innolla. Aloitamme kautemme ikään kuin alusta ja lähdemme taistelemaan säilymisestä, Pukki tiivisti.