Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Huuhkajille pettymys MM-haaveen kariutumisesta – ja haikeus kahden luottokaverin poistumisesta

Suomen miesten jalkapallomaajoukkueen ikimuistoiselle vuodelle 2021 ei saatu ikimuistoista päätöstä eikä jatkohurmosta ensi varhaiskevääseen. Vuoden viimeinen ottelu toi sinänsä ehkä odotetustikin tappion hallitsevalla maailmanmestarille Ranskalle, mutta Helsingin Olympiastadionin tiistai-iltaan lopullisen pettymysniitin iski tulos Bosnia-Hertsegovinasta.

Huuhkajien sinnikäs, mutta lopulta aika lailla aseeton 0–2-tappio tuli nimekkäästi, sillä Ranskalle maalasivat sellaiset miehet kuin Karim Benzema ja Kylian Mbappe. Ja kun Ukraina voitti vieraissa Bosnia-Hertsegovinan 2–0, jäi Suomi lohkokolmoseksi. Pisteellä ohi mennyt Ukraina jatkaa maaliskuiseen MM-jatkokarsintaan lohkokakkosena.

Ranskan suora MM-lopputurnauspaikka ja Ukrainan jatkokarsintapääsy ovat oikeutettuja sen suhteen, että kumpikaan ei hävinnyt lohkossa kertaakaan. Suomen saldo oli kolme voittoa, kaksi tasapeliä ja kolme tappiota, joista ratkaisevin oli lokakuinen kotitappio Ukrainalle.

– Arvosana karsinnoista? Ehkä vielä vähän vaikea antaa, mutta mitä uskaltaisi... Kahdeksan miinus, mikä menee tyydyttävän yläpuolelle, opettaja ja päävalmentaja Markku Kanerva totesi.

– Olo on pettynyt ja haikea, Kanerva tiivisti vielä.

Pettymys tietysti johtui siitä, että se "iso tavoite" eli MM-paikka jäi saavuttamatta. Erityistä haikeutta toi puolestaan se, että maajoukkueen luottotopparit Paulus Arajuuri ja Joona Toivio päättivät pitkät taipaleensa Huuhkajissa.

Kaksikko oli kertonut viime viikolla maajoukkueleirillä Roomassa Kanervalle, että jos MM-haave kariutuu, he päättävät maajoukkueurat tähän.

– Kaksi upeaa pelaajaa ja persoonaa lopettaa maajoukkueurat. Minulla oli henkilökohtaisestikin pitkä matka heidän kanssaan, alle 21-vuotiaiden maajoukkueesta (jota Kanerva valmensi). Heiltä saatiin hieno panos suomalaiselle jalkapallolle, ja heitä tulee ikävä, Kanerva sanoi.

Tyhmät läpät... jatkuvat!

Kanervan kanssa ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa olleet maalivahti Lukas Hradecky ja hyökkääjä Teemu Pukki kiittelivät myös toppari-ikoneita. Ja kertoivat, että jatkavat maajoukkueessa.

– Matka jatkuu. Minulle seuraavana niin sanotut "kotikisat", kun Saksassa pelataan EM-turnaus 2024. Se on seuraava projekti, ja siihen aletaan valmistautua maaliskuussa innolla. Ja minähän olen kohta joukkueen nestori! Saatte siis kuunnella minun tyhmiä läppiä (juttuja) vielä, Hradecky virnuili.

– Valitettavasti joudun kuuntelemaan edelleen noita läppiä... Ei ole loppumassa maajoukkueura, kyllä tässä vielä on virtaa, Pukki kuittasi vilkaisten Hradeckyyn.

– Tuo oli tosi kiva kuulla, Kanerva huokaisi pelaajien jälkeen.

Pettymyksen ja haikeuden joukkoon riitti siis tiettyä iloakin, kuten koko vaiherikkaaseen maajoukkuevuoteen 2021.