Naisten kilpailu siirtyy myöhemmäksi Rukalla

Iivo Niskanen voitti eilen perinteisen hiihtotavan 15 kilometrin maailmancupkisan Kuusamossa. HEIKKI SAUKKOMAA / LEHTIKUVA

Petteri Ikonen / STT

Naisten takaa-ajon piti käynnistyä kello 11.20 maastohiihdon maailmancupissa Rukalla, mutta kilpailun alku on lykätty puoleen päivään. Syynä on liian kova pakkanen, jota kilpailun jury seuraa päivän edetessä. Seuraava kokous on kello 11.

10 kilometrin kilpailussa asetelma on herkullinen, kun Krista Pärmäkoski puolustaa viidettä ja Kerttu Niskanen seitsemättä sijaansa. Lähes 20 asteen pakkaset ovat nipistelleet vaaramaisemissa, joten hengitysteitä ja raajoja säästäviä poisjääntejä saattaa tapahtua.

Frida Karlsson voitti eilisen kymmenen kilometrin perinteisen kilpailun ja yrittää pitää johtonsa kymmenen kilometrin vapaalla.

Iivo Niskanen odottaa kulun olevan nihkeämpää

Suomalaisittain suurin jännite on maastohiihdon miesten takaa-ajokilpailuissa, kun eilisen perinteisen kilpailun voittaja Iivo Niskanen lähtee kärkenä 15 kilometrin vapaan takaa-ajoon.

Pakkanen hidastaa usein suksien kulkua, mutta eilen perinteisellä meno oli yllättävän liukasta. Ladut olivat paikoin jäiset.

– Huomenna kun menemme ladun ulkopuolelle, on vähän nihkeämpää, Iivo Niskanen ennakoi eilisen kilpailun jälkeen seuraavaa.

Niskasen vapaa hiihtotyyli on kehittynyt viime vuosina, mutta takaa tulee nälkäisiä venäläisiä ja norjalaisia, jotka haluavat poimia viisinkertaisen arvokilpailumitalistin päänahan. Suomen miehistä vapaa sopii Perttu Hyväriselle, joka viihtyi eilen suuren yleisöjoukon edessä.

– Mahtava hiihtää. Näitä kisoja ei pidä missään tapauksessa ottaa pois täältä, Hyvärinen sanoi Ruka Nordicin 20-vuotisjuhlakisoissa.

– Hiihtokin kulkee jo paremmin kuin Taivalkosken Suomen cupissa. Vapaalle tulee tiukka kisa, reilut puolitoista minuuttia Niskasen jälkeen lähtevä hiihtäjä tuumi 28. sijan tuoneen perinteisen jälkeen.

Naisten kilpailussa Norjan Therese Johaug lähtee jahtaamaan Ruotsin Karlssonia. Pärmäkoski havaitsi Johaugin "hitauden" jo eilisaamun suksitestissä.

– Ei ollut vielä parasta Johaugia kilpailussa. Sen näki jo testissä hiihtotekniikasta, mutta kaikki parantavat vielä, kärjestä 35,1 sekuntia jäänyt Pärmäkoski sanoi.

Kommentoi

Mainos: Kouvolan Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Palvelut

Ruokapaikka