Jokerit nollasi arkkivihollisensa ja nautti taas täydestä pistepotista

Jokerit kukisti kotikentällään Lokomotiv Jaroslavlin 2–0. -Koivisto Antti Aimo-Koivisto / LEHTIKUVA

Tomi Siren / STT

Jokerien veitsenterällä edenneet ottelut jatkuivat kahden jatkoaikatappion jälkeen jääkiekon KHL:ssä, mutta nyt onnetar hymyili helsinkiläiseuralle 2–0-kotivoitossa Lokomotiv Jaroslavlista. Puolustaja Alex Grant laukoi avausmaalin vasta 55. minuutilla.

– Kaksi hyvää puolustavaa joukkuetta ja maalivahdit pelasivat hyvin. Meillä on ollut tosi hyvää maalivahtipeliä nyt jo pidemmän aikaa, hyökkääjä Jesse Joensuu taustoitti.

– Kivaa, että kun viime pelit ovat olleet Lindin (Anders Lindbäck), niin nyt Jaska (Janne Juvonen) pelasi hienosti, Joensuu jatkoi.

Juvonen saavutti kauden toisen nollapelinsä 21 torjunnalla, kun vastapäädyssä liigan kokeneisiin eliittitorjujiin lukeutuva Edward Pasquale venyi kiekon tielle 22 kertaa. Kaksi peliä sitten Jokerit koki jatkoaikatappion juuri Lokomotiville Jaroslavlissa.

– Nyt ensimmäinen erä ei ollut parastamme, mutta parannettiin ja tehtiin tasainen esitys. Kaikkiaan meidän peli ei ole juuri ailahdellut, se on hyvä merkki, Joensuu tiesi.

"Mölli" ja Rodionov saivat hiljaisen hetken

Ottelua edelsi hiljainen hetki edesmenneiden Matti .Mölli. Keinosen ja venäläisen junioripelaaja Valentin Rodionovin muistoksi. Sunnuntaisen kamppailun erikoisuus oli sekin, että yleisöltä edellytettiin koronapassia sisäänpääsyyn Helsingin areenalle. Lehtereille väkeä kertyi 4 973 katsojaa, jotka saivat pitkään hämmästellä maalittomuutta.

Edes niin sanotuista varmoista paikoista kiekkoa ei saatu sisään – parhaana esimerkkinä 41. minuutilla Lokomotivin Artjom Anisimovin hutikuti tyhjän maalin edestä.

– Tarkka ja tiukka peli, hieno ottelu kaikkiaan, Jokerien valmentaja Lauri Marjamäki listasi.

Aiempiin kausiin verraten niukalle vastuulle jäänyt räiskähtelevä voimahyökkääjä Joensuu väläytteli uutta tulemistaan. Joensuu muodosti ketjun John Normanin ja Teemu Turusen kanssa.

– Tosi vaikea kausi ollut. On joutunut kamppailemaan paljon pään sisällä, kun ei ole päässyt pelaamaan, Joensuu myönsi.

– Välillä on meinannut usko loppua, että pystyykö pelaamaan enää tällä tasolla. Kolme viimeisintä ottelua on antanut paljon itseluottamusta.

Kommentoi

Mainos: Kouvolan Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Palvelut

Ruokapaikka