Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Akaa-Volley kukisti Tiikerit lentopallon Mestaruusliigassa Alajärvellä

Kaksi edellistä otteluaan 0–3 hävinnyt Akaa-Volley palasi sunnuntaina voittojen tielle, kun joukkue kaatoi Alajärvellä 483 katsojan edessä Kokkolan Tiikerit 3-1.

– Pelaajistamme Panu Pitkänen on täältä kotoisin ja niin on myös Tommi Siirilä. Täällä (Alajärvellä) piti pelata vuosi sitten, mutta se peruttiin koronan takia. Nyt saatiin Tiikerit vastustajaksi, sanoi Akaa-Volleyn valmentaja Olli Kunnari.

Kunnari on kotoisin Alahärmästä. Hän muutti 18-vuotiaana Tampereelle ja aloitti pelaamisen liigassa VaLePassa kaudella 2000–01.

– Halli oli ennestään täysin outo, en ole edes pelannut täällä. Tauon jälkeen joukkueen peli koheni ja saimme voiton, Kunnari sanoi.

Kristo Kollo oli 18 pisteellä Akaa-Volleyn tehokkain. Urpo Sivula teki 17 ja Joni Mikkonen 15 pistettä. Myös keskihyökkäys toimi, sillä Panu Pitkänen ja Sauli Sinkkonen selvisivät illasta ilman hyökkäysvirheitä.

Oskari Keskinen teki Tiikereille 16 ja Antti Leppälä 14 pistettä. Joukkueet kohtaavat seuraavan kerran maanantaina 13. joulukuuta Kokkolassa, jolloin ratkeaa paikka tammikuussa Tampereella pelattavaan cupin lopputurnaukseen.

TuTo Volley katkaisi pitkän tappioputken

TuTo Volley katkaisi 3–0-voitolla viiden ottelun pituisen tappioputken, kun joukkue aiheutti Turun Kupittaalla Vantaan Ducksille sen kahdeksannen tappion yhdeksässä viime ottelussa.

– Saimme Antti Karttusen takaisin kokoonpanoon hänen toivuttuaan pelikuntoon ja hän oli erinomainen. Lisäksi hakkuri Tino Vuori oli todella hyvä ratkaisevilla hetkillä, sanoi TuTon valmentaja Ruslan Zhbankov.

Hakkuri Vuori teki 18 pistettä. Karttunen teki 12 ja toinen yleispelaaja Eemeli Kouki 11 pistettä. Ducksista ei kukaan päässyt kaksinumeroiseen saldoon.

Zhbankov voitti pelaajana SM-kultaa Raision Loimussa 20 vuotta sitten ja valmensi seuraa kolme kautta 2004–07. Oltuaan pitkän aikaa Venäjällä hän palasi kotiin Raisioon kolme vuotta sitten.

Voitettuaan TuTon lokakuun puolivälissä 3–0 kotisalissaan Ducks ehti hävitä seitsemän ottelua peräkkäin ennen kuin se voitti Perungan Pojat marraskuun lopulla. Valmentaja Juho Rajala perää nyt keskittymiskykyä jokaiseen palloon.

– Olimme keskeltä aika tehottomia eikä laidoillakaan onnistuttu. Vastustajan hakkuri pelasi varmasti uransa parhaan pelin, Rajala sanoi.