Neljän palloilulajin pelaajat perustivat yhteisen pelaajayhdistyksen – Tahkon Juha Korhonen mukana hallituksessa

Koripallon, lentopallon, pesäpallon ja salibandyn suomalaispelaajat perustivat keskiviikkona yhteisen edunvalvontajärjestön, Joukkueurheilijat ry:n. Suomessa ei ole aiemmin ollut palloilulajien yhteistä pelaajayhdistystä.

Yhdistys kertoo tiedotteessaan haluavansa valvoa urheilijoiden etua, saada urheilijoiden äänen kuuluviin päätöksenteossa ja olla auttamassa pelaajia sopimusasioissa. Lisäksi tavoitteena on edistää tasa-arvoa.

Joukkueurheilijat ry toimii Suomen huippu-urheilijoiden unionin (SHU) alla. Sen siipien alla urheilijoiden etuja ajavat ennestään Suomen jääkiekkoilijat ry (SJRY) ja Jalkapallon pelaajayhdistys (JPY). Ne ovat auttaneet uuden yhdistyksen perustamisessa.

– Pesäpallo toimi aiemmin omana yhdistyksenään SHU:n alla, mutta nyt neljän lajin yhdistyksen on mahdollista saada aikaan parempaa edunvalvontaa urheilijoille. Jatkossa tarkoituksena on kehittää myös yksilölajien edunvalvontaa uusien tekijöiden löytyessä, kommentoi SHU:n puheenjohtaja Teemu Ramstedt tiedotteessa.

Joukkueurheilijat ry:n perustamisessa on ollut mukana iso joukko suomalaisia huippupelaajia. Yhdistyksen hallituksessa on kahdeksan henkilöä, joista kaksi tulee jokaisesta lajista. Koripallosta mukana ovat Vilma Kesänen ja Lassi Nikkarinen, lentopallosta Ronja Heikkiniemi ja Olli-Pekka Ojansivu, pesäpallosta Juha Korhonen ja Janette Lepistö sekä salibandystä Oona Kauppi ja Jussi Piha. Yhdistyksen puheenjohtaja valitaan myöhemmin.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka