Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

VaLePa pesi Turussa kasvonsa tyylillä lentopalloliigan yllätystappion jälkeen – "Käsittelimme asiaa illalla, yöllä ja aamulla"

Lauantaina kauden avaustappionsa lentopallon miesten Mestaruusliigassa kokenut VaLePa näytti Turussa liiganousija TuTo Volleylle, että tappio oli käsitelty ja nyt oli näytön paikka. VaLePan 3–0-voitto sunnuntaina kolmessa erässä selvin eränumeroin ei jättänyt selittelyille sijaa.

– Vantaalla olimme huonoja, ei sytytty peliin. Käsittelimme asiaa illalla, yöllä ja aamulla. Nyt oli kasvojen pesun paikka, VaLePan valmentaja Janne Kangaskokko sanoi.

Kolmesta hakkurista pelivuoro oli nyt nuorella italialaisella Alberto Cavasinilla ja hän teki vähillä virheillä 18 pistettä. Yleispelaaja Jiri Hänninen teki 14 pistettä. TuTo Volleyn tehokkain – Tino Vuori – jäi seitsemään pisteeseen, ja se kertoo olennaisen.

– Kolme hakkuriamme ovat erityylisiä pelaajia, ja passarilla on tekemistä siinä, millaista passia kenellekin on parasta antaa, Kangaskokko sanoi.

Akaa-Volleylla hyvä kenraali

Akaa-Volley aloitti tärkeän pohjoisen kiertueen kaatamalla Rovaniemellä Perungan Pojat 3–1. Akaa-Volleyn normaalista seitsikosta vain libero Voitto Köykkä pelasi koko ottelun.

Syynä oli se, että Oulussa yön viettänyt joukkue ratkaisee maanantaina Kokkolan Tiikerien kotihallissa cupin lopputurnauksen neljännen ja viimeisen paikan. Tammikuiseen lopputurnaukseen Tampereelle ovat jo selviytyneet VaLePa, Savo Volley ja Hurrikaani-Loimaa. Ottelun jälkeen arvotaan välieräparit.

– Voitto oli hyvä ja pelasi siksi koko ottelun, koska oli ainoa liberomme, Akaa-Volleyn valmentaja Olli Kunnari selitti.

Normaaliseitsikosta Kristo Kollo pelasi kaksi erää ja teki 13 pistettä. Yleensä vaihtonurkkauksessa olevat Nico Nurmesniemi ja Dmitri Borichev tekivät 11 pistettä. Ensimmäiset liigaminuuttinsa pelannut Joel Itänen teki yhdeksän pistettä. Hän pelaa pääsääntöisesti ykkössarjaa Lempäälässä.

Fredric Gustavsson ja juuri ennen ottelua pelilupansa saanut Kolumbian maajoukkuepelaaja Leiner Aponza tekivät PerPolle 20 pistettä. Leiner on joukkueessa jo olleen keskipelaaja Daniel Aponzan kaksoisveli.