Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lupaava Kaivo-oja kaivoi kultaa SM-kehässä

Yksi maamme lupaavimmista nyrkkeilijöistä on TVS:n vasta 19-vuotias Pihla Kaivo-oja. Hän löi Helsingin SM-kisojen 52-kiloisten finaalissa sunnuntaina kaikin tuomariäänin helsinkiläisen potkunyrkkeilijä Noora al-Saffun. Kaivo-oja oli mestari myös viime vuonna.

Kaivo-oja napsi pisteitä vasemmalla suoralla:

– Takimmaisella löin hyvin, alkuun oli jäykkää, mutta mukavasti lämpenin ottelun kuluessa, Kaivo-oja puhui.

Kokeneen Askar Sarsenbayevin valmennuksessa oleva Kaivo-oja otti 22-vuotiaiden EM-pronssia äskeisenä kesänä Italiassa. Kaivo-ojalla on kelpo kehonhallinta ja jalkatyö on hänen vahvuuttaan. Hän osallistuu kevääksi siirrettyyn naisten MM-kisatapahtumaan yhdessä Vilma Viitasen kanssa.

Kokemus ja nuoruus kohtasivat usein SM-kehässä: naisten 57-kiloisten finaalissa iskivät 39-vuotias Marjut Lausti ja Vilma Viitanen, 22-vuotiaiden tämänvuotinen EM-hopeamitalisti. Nuori Viitanen voitti hajaäänituomiolla 8 SM-kultaa uransa aikana keränneen Laustin.

Äänekkäin yksittäinen kisakannatus oli HUS:n 75-kiloisten kultatakoja Henri Malmströmillä. Kymmeniä kertoja kiiri kuuluva huuto:

– Muista jalkatyö, Henkka!

Helsingin Tarmon tshetshenialaistaustainen tehoiskijä Arslan Khataev kumarsi SM-kultaa. Khataev kuuli punnituksessa, että hänen ainut vastustajansa, TVS:n Azizullah Shirzad, ei nouse kehään. Yhä 60-kiloisissa iskevä Khataev olisi halunnut käydä sunnuntain SM-tapahtumassa näytösottelun niin ikään ilman vastustajaa ( 57 kg) jääneen TVS:n Lassi Rissasen kanssa. Kilpailun jury ei asiaan suostunut.

– Nyrkkeilyvuoteni on tässä. Edessäni on selkäoperaatio nyt joulukuussa, joten tammikuun Tammer-turnaus jää minulta väliin, Khataev mainitsi.

Arslan Khataev on ketteräjalkainen kehäkettu. Serbian MM-kisoissa Khataev otti kolme komeata voittoa. Hän on kerännyt useita turnausvoittoja viime vuosina.