Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nyt Stephen Curry on valmis sanomaan sen itsekin: Tässä on koripallohistorian paras heittäjä

2 977 onnistunutta kolmen pisteen heittoa on NBA-koripalloliigan uusi yhden pelaajan uraennätys sen jälkeen, kun Stephen Curry upotti viisi kolmosta ja nousi kaikkien aikojen kolmoskuninkaaksi Warriorsin voittaessa New York Knicksin. Warriorsin päävalmentaja Steve Kerr nosti toisen numeron, joka kertoo Curryn vaikutuksesta koripalloilun taktiikan muuttumiseen.

– Tänä iltana joukkueet heittivät 82 kolmosyritystä. Joten tänä ennätysiltana molempien joukkueiden kolmosyritysten summa oli todistus Stephin vaikutuksesta liigaan. Tämä on eri peli. Steph teki tästä eri pelin, Kerr sanoi NBA:n Twitterissä julkaisemassa haastattelussa.

Eri pelin, todellakin. Kolmen pisteen heittojen määrä on kasvanut räjähdysmäisesti, ja Stephen Curry on ollut tämän vallankumouksen tärkein yksittäinen pelaaja. Vuosikymmenien ajan koripalloilu oli isojen miesten taistelua asemasta korin läheisyydessä, mutta Curryn johdolla Golden State Warriors on voittanut kolme NBA-mestaruutta ja murskannut vanhan myytin, jonka mukaan kaukoheittämisen varaan rakennettu joukkue ei voisi voittaa mestaruuksia.

– En ole halunnut sanoa itseäni parhaaksi heittäjäksi ennen kuin sain tämän ennätyksen. Nyt voin sanoa sen, Curry sanoi.

"Rakastan heittämistä"

Curryn ennätyskausi oli 2015–2016, jolloin hän upotti 402 kolmosta, enemmän kuin yksikään toinen pelaaja yhdellä NBA-kaudella, ja teki sen loistavalla 45,4 prosentin osumatarkkuudella. Tällaisen ennätyksen saavuttamiseen ei riitä pelkästään poikkeuksellinen heittotarkkuus, vaan siihen tarvitaan kyky saada valtava määrä kolmosheittoja ilmoille.

Curry pystyy siihen, vaikka hän on NBA:n jättiläisten maailmassa tavallisen kuolevaisen kokoinen – 188 senttiä pitkä ja syliväliltään 191,5 senttiä – ja vaikka hän saa joka pelissä vastaansa puolustuksen, jonka ensisijainen tavoite on pysäyttää hänen heittonsa. Curry on uransa ajan määrätietoisesti kehittänyt pallonkäsittelyään ja kykyään luoda itse heittopaikkoja omasta kuljetuksesta sekä venyttänyt heittoaluettaan yhä kauemmas korista.

– Se tekee Stephistä sen kuka hän on. Hän pystyy heittämään kolmosia sekä syötöstä että omasta kuljetuksesta. En usko, että hänen kaltaistaan on toista, Steve Kerr sanoi ESPN:lle .

Yksikään toinen pelaaja NBA:n historiassa ei ole pystynyt yhdistämään ennätyksellisiä kaukoheittomääriä Curryn kaltaiseen tarkkuuteen. Kuluvalla kaudella 33-vuotias Curry on heittänyt kolmosviivan takaa keskimäärin 13,4 kertaa ottelua kohti ja saanut heitoistaan sisään 5,4. Molemmat luvut ovat hänen uransa suurimpia, joten jos Curry pysyy pelikuntoisena, hän rikkoo kaudella 2015–2016 tekemänsä yhden kauden kolmosennätyksen. Ja vie samalla kaikkien aikojen kolmosennätyksen yhä kauemmas muiden ulottumattomiin.

– Rakastan heittämistä. Olen tehnyt sitä kolmevuotiaasta asti, Curry sanoi tiistain ottelun jälkeen.