Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hyökkääjäsuuruus Sergio Agüero päättää peliuransa sydänvaivojen takia

Upean uran tehnyt jalkapallohyökkääjä Sergio Agüero julisti keskiviikkona tunteikkaassa tiedotustilaisuudessa, että peliura on ohi. Pitkällä urallaan muun muassa Manchester Cityn ennätysmaalariksi noussut ja Argentiinan maajoukkueessa 101 ottelua pelannut 33-vuotias Agüero poistuu pelikentiltä sydänongelmien takia.

– Tämä on hyvin vaikeaa. Olen tehnyt päätökseni terveyteni myötä. Yritin kaikkeni pitääkseni yllä toivoa peliuran jatkumisesta, olen ollut hyvässä hoidossa, mutta kymmenen päivää sitten tein tämän päätöksen, Agüero kertoi BBC:n mukaan .

Agüero siirtyi kesällä espanjalaisjätti Barcelonaan, mutta pääsi loukkaantumisen takia pelaamaan vasta lokakuussa. Kesken kauden neljännen liigapelinsä Agüero joutui sairaalahoitoon, syynä hengitysvaikeudet ja rintakivut.

– Oloni on ookoo. Kun minulle tehtiin ensimmäiset testit, lääkintähenkilökunta sanoi, että hyvin suurella todennäköisyydellä en pysty enää jatkamaan pelaamista. Ja sitten sanottiin, että ehdottomasti ei. Käsittelen yhä kaikkea tätä, Agüero kertoi.

– Olen hyvin ylpeä urastani. Poistun pää pystyssä. En tiedä, mikä minua odottaa elämäni seuraavassa vaiheessa, mutta sen tiedän, että minulla on ihmisiä, jotka rakastavat minua. Ja tulen aina muistamaan mahtavat asiat (uralta).

Satojen maalien mies

Agüero siirtyi kasvattajaseurastaan Independientestä espanjalaiseen Atletico Madridiin 2006. Hän teki Atleticolle 100 maalia ja siirtyi sitten 2011 englantilaiseen Manchester Cityyn.

Kymmenen City-vuoden aikana Agüero teki 260 maalia 390 ottelussa, kirjasi 16 hattutemppua ja toi ikonisella viime hetken maalillaan Citylle sen ensimmäisen Englannin mestaruuden 44 vuoteen kauden 2011–12 päätteeksi. Kaikkiaan mies voitti Cityssä viisi Valioliigan mestaruutta. Argentiinan riveissä hän juhli kahta nuorten maailmanmestaruutta, olympiakultaa 2008 ja Copa American voittoa tänä vuonna.

– Tuo ensimmäisen valioliigamestaruuden tuonut maali oli kaunis hetki, Agüero muisteli.

Uran viimeinen osuma tuli 24. lokakuuta Espanjan "Clasicossa" Real Madridia vastaan.

– Ei hassumpi viimeiseksi maaliksi, eikö? Agüero päätti.