Nuorten Leijonien valmentaja Pennanen hehkutti Brad Lambertin suoritusta Saksa-voitossa

Suomi voitti jääkiekon nuorten MM-kisojen avausottelussa Saksan Kanadan Edmontonissa pelatussa ottelussa 3–1. Ottelun jälkeen Nuorten Leijonien päävalmentaja Antti Pennanen hehkutti hyökkääjä Brad Lambertiä, joka syötti kaksi osumaa ottelussa.

– Hänellä on hyvä itseluottamus tällä hetkellä ja hän on peloton, erityisesti kiekon kanssa. Tiedämme, että hän on lahjakas pelaaja ja tänään hän oli oikein hyvä. Oli mukava katsoa hänen pelaamistaan, Pennanen sanoi ottelun jälkeen kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n sivuilla .

Lambert on yksi ikäluokkansa lupaavimmista pelaajista, mutta syyskausi Suomen Liigassa JYPin riveissä oli vaisu. Hänet odotetaan varattavan ensimmäisellä kierroksella ensi kesänä NHL:n varaustilaisuudessa.

– Tämä on minun varausvuoteni. Yritän mennä päivä kerrallaan ja tulla paremmaksi niin pelaajana kuin ihmisenä, Lambert sanoi.

Lambertin ohella myös Suomen maalivahtina pelannut Leevi Meriläinen sai päävalmentaja Pennasen hehkutukset.

– Hän oli aika rauhallinen. Uskon, että hän pystyy parantamaan peliään paljon turnauksen edetessä. Hän oli aika hyvä ja teki pari upeaa torjuntaa, Pennanen kiitteli.

23 kertaa ottelussa torjunut Meriläinen pelaa Kanadan juniorisarja OHL:ssä Kingstonin joukkueessa.

Helenius sivalsi kahdesti

Liki kaksimetrisen Samuel Heleniuksen ennen päätöserän puoliväliä hienon yhdistelmän päätteeksi napauttama 3–1-maali näytti vapauttavan suomalaispelaajia. Tosin vain hetkeä ennen osumaa Saksan Markus Schweigerilla oli ollut Suomen maalilla avopaikka tasoittaa 2–2:een.

Heleniuksen osuma tuli vastahyökkäyksestä, jonka laittoi aikailematta alulle Ville Koivunen. Hän jatkoi Brad Lambertille, joka syötti suoraan maalin kulmalla päivystäneelle Heleniukselle klap-klap-tyyliin.

Lambert oli Saksaa vastaan hyvä. Hän oli aktiivinen, loisti luistelullaan ja käsitteli kiekkoa taitavasti.

Avauserässä kiekon kaukaa kohti Saksan maalivahtia Nikita Knappia laukonut Lambert merkittiin alkuun Suomen 1–0-osuman tekijäksi. Kolmannessa erässä osuma kirjattiin Saksan maalille hyvää maskia rakentaneen JYPin Heleniuksen nimiin. Näin toisen polven kiekkoilijan Heleniuksen saldo ottelusta oli 2+0.

Avauserä nihkeä

Edmontonissa Suomi sai hieman nihkeän avauserän jälkeen aikaan paljon paremmin pitkiä hyökkäyksiä toisessa erässä. Ykköskentän keskushyökkääjän Joel Määtän ennen kakkoserän puoliväliä maalin kulmalta iskemä 2–1-osuma oli kovan pyörityksen hedelmä.

Suomi pyöritti kiekkoa minuuttikaupalla vastustajan pelialueella niin, että Saksan kenttäviisikko alkoi silmin nähden uupua.

Vielä ensimmäisessä erässä Suomi oli ahtaalla Saksan ahnasta prässipeliä vastaan. Suomi avasi peliä kunnianhimoisesti pääosin viivelähdöillä, ja kun syötöt eivät napsuneet kunnolla lapaan, rohkeasti karvannut Saksa pääsi säikyttelemään.

Suomi on kohdannnut alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa Saksan 24 kertaa ja voittanut joka ikisen pelin.

Suomi kohtaa tänään seuraavassa ottelussa Itävallan.

Mainos: Kouvolan Sanomat

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka