Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Venäjän kisojen tähti Mbappe vaalii MM-turnauksen harvinaisuutta ja tyrmää Fifan aikeet kisarytmin tiivistämisestä

Jalkapallon ranskalainen hyökkääjätähti Kylian Mbappe pelkää MM-lopputurnauksen kokevan inflaation, jos Kansainvälisen jalkapalloliiton Fifan suunnitelmat joka toinen vuosi pidettävistä miesten MM-kisoista toteutuvat.

– Nykyisellään MM-kisat ovat uskomattomat. Niihin ei välttämättä edes pääse kuin kerran urallaan, Mbappe kommentoi palkitsemisseremoniassa Dubaissa.

PSG:ssä pelaava Mbappe oli johdattamassa Ranskan maailmanmestariksi vuoden 2018 MM-kisoissa Venäjällä. Hän teki turnauksessa neljä maalia, ja Mbappen mielestä saavutuksen arvoa korostaa kisojen harvinaisuus.

Nykyisellään MM-lopputurnaus on neljän vuoden välein, mutta Fifa ajaa kisatahdin tiivistymistä suurten liigojen vastustuksesta huolimatta.

Ennen joulua Fifa nostatti MM-kisarytmin tiivistämisen huumaa, kun se lupasi kaikille kansallisille lajiliitoille lähes 17 miljoonan euron potin joka neljäs vuosi, jos MM-kisat pelataan joka toinen vuosi. Fifan taloustäky on mittava, sillä lajiliittoja on 211. Mbappe ei kuitenkaan ajatukselle lämpene.

– Katsojien halutaan kokevan jotain erityistä, ja siinä MM-kisojen odottaminen on olennainen osa, 23-vuotias supertähti sanoi.

Hänen mielestään MM-kisojen erityisyys laimenee, jos maailmanmestaruudesta pelataan nykyistä useammin.

Ensi vuonna Qatarissa miesten MM-lopputurnauksessa pelaa 32 joukkuetta. Vuonna 2026 turnaus laajenee 48 joukkueen kokoiseksi, mikä sekin nostaa esiin huolen tason putoamisesta.