Leijonien olympiaehdokas Kemppainen sairaslistalle, Pietarin SKA:n hyökkääjä on pahimmassa tapauksessa sivussa viikkoja

Jääkiekon KHL-liigassa pelaava Joonas Kemppainen on loukannut kätensä ja on STT:n tietojen mukaan hoidettavana Helsingissä. Keskushyökkääjä Kemppainen loukkaantui joulupäivänä Novosibirskissä, kun hänen työnantajansa Pietarin SKA kohtasi paikallisen Sibirin.

Kemppainen pelasi joulupäivän ottelun lähes kokonaan, mutta loukkaantui kamppailutilanteessa ottelun lopussa. SKA:sta vahvistettiin tiistaina STT:lle Kemppaisen loukkaantuminen, mutta ei vamman laatua ja vakavuutta. STT:n tietojen mukaan kyseessä on rannevamma, josta toipuminen voi pahimmassa tapauksessa kestää viikkoja.

Vahvaa kautta pelaava Kemppainen, 33, kiekkoilee SKA:ssa kolmatta kauttaan. Kajaanissa syntynyt Kemppainen on tehnyt 40 KHL-ottelussa tällä kaudella tehot 13+14.

KHL:ssä Kemppaiselle on kertynyt kaikkiaan 375 ottelua, ja NHL-kokemusta hänellä on 44 runkosarjan ottelun verran Boston Bruinsista kaudelta 2015–16. Kotimaan Liigassa hän on pelannut Ässissä, HPK:ssa ja Kärpissä.

Kemppainen on terveenä ollessaan varteenotettava ehdokas myös Pekingin olympiamiehistöön. Hän on pukenut Leijona-paidan sekä Pyeongchangin olympialaisissa 2018 että kaksissa miesten MM-kisoissa.

STT ei tavoittanut Kemppaista kommentoimaan loukkaantumistaan.

Mainos: Kouvolan Sanomat

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka