Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ruusuvuori aloittaa suomalaisten pelit tiistaina ja varautuu Australian helteeseen

Emil Ruusuvuori aloittaa tiistaina suomalaisten ottelut tenniksen Australian avoimessa mestaruusturnauksessa. Arpa heitti 22-vuotiaan Ruusuvuoren vastustajaksi maailmanlistalla yhdeksäntenä olevan kanadalaisen Felix Auger-Aliassimen, mutta nuori suomalainen ei kumartele kuvia.

– Kova vastus, joka voitti juuri Kanadan riveissä ATP-cupin. Ei hän turhaan ole kymppisakissa, mutta itsellänikin on tuntunut hyvältä. Lähden haastamaan hänet ja katsotaan, miten käy, Ruusuvuori arvioi avausottelua STT:lle.

Viime vuoden Australian avoimissa Ruusuvuori kukisti ranskalaisen Gael Monfilsin, joka oli tuolloin ATP-listalla 11:s.

Ruusuvuori on saanut Melbournessa tehtyä hyvän valmistautumisen, ja tasokkaita harjoitusvastustajia on riittänyt. Grand slam -turnauksissa otteluvoitto vaatii kolme erävoittoa, mikä tuo oman mausteensa kilpailuun.

– On otettava monta asiaa huomioon ennen ottelua, sen aikana ja jälkeen. Erityisesti kuumina pelipäivinä täytyy tankkausten olla kohdillaan, Ruusuvuori korosti Tennisliiton tiedotteessa.

Hänen mukaansa Australiassa illalla pelaaminen on hyvin erilaista kuin päiväottelu kuumassa, tuulessa ja auringon paisteessa. Iltaottelusta hän sai kokemusta kohdattuaan lapsuutensa idolin Rafael Nadalin Melbournessa ATP-turnauksen välierässä viikko sitten.

Viime kauden Ruusuvuori päätti vatsalihaksen repeämän takia etuajassa, mutta vamma on jo parantunut.

– Kaikki on nyt kunnossa. Vamman takia emme päässeet heti tennikseen kiinni harjoituskaudella, mutta fysiikkaa tuli tehtyä sitäkin enemmän, Ruusuvuori kertoi.

Heliövaara voitti poikien nelinpelin 15 vuotta sitten

Nelinpelin taitaja Harri Heliövaara palaa Melbourne Parkin kentille ensi kertaa kymmeneen vuoteen, jolloin hän osallistui kaksinpelin karsintoihin. Erityisen lämpimät muistot hänellä on vuodesta 2007, jolloin hän ja britti Graeme Dyce voittivat Australian avoimissa poikien nelinpelin.

– Nelinpeliä en siis ole Australian avoimissa koskaan hävinnyt, joten toivotaan, että vaikka puitteet ovat menneet hurjasti eteenpäin vuosien aikana, niin voittamisen taika pitää. Olisihan se aika ainutlaatuista löytää oma nimi toiseltakin tämäntasoisen turnauksen voittajien listalta, 32-vuotias Heliövaara innostui.

Hän pelaa arvoturnausta britti Lloyd Glasspoolin kanssa, ja viime kaudella pari voitti Marseillen ATP-turnauksen. Tämä vuosi alkoi heikommin, sillä tuloksena oli Australiassa kaksi tappiota ATP-tasolla.

– Olemme kuitenkin saaneet vedettyä paljon treeniä oikeissa olosuhteissa, ja tuleepahan ainakin lähdettyä nöyränä kentälle, Heliövaara korosti.

Ruusuvuoren ja Heliövaaran lisäksi suomalaisosaamista Melbournessa tarjoaa tyttöjen kilpailuun osallistuva Laura Hietaranta.