Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kitkaa Dortmundissa – kohuhyökkääjä Haaland näreissään seuralle

Jalkapallomaailman tämän hetken kuumimpiin nimiin lukeutuva saksalaisseura Dortmundin tehohyökkääjä Erling Braut Haaland arvosteli perjantaina seuraa "painostamisesta". Norjalainen Haaland, 21, on sopimuksen alla aina vuoteen 2024, mutta Euroopan suurseurojen jahtaama nuorukainen saattaa lähteä Dortmundista tämän kauden jälkeen ulosostopykälän myötä.

– En ole puhunut asiasta mitään kuuden viime kuukauden aikana kunnioituksesta Dortmundia kohtaan. Mutta nyt seura on ryhtynyt painostamaan minua, Haaland totesi Viaplay-kanavalle tehtyään kaksi maalia perjantai-illan 5–1-voitossa Freiburgista.

– En halua mitään muuta kuin pelata jalkapalloa, mutta he (seura) painostavat minua tekemään päätöstä tulevaisuudestani. Joten minun on tehtävä päätös pian, on aika laittaa homma pyörimään, selkeästi ärsyyntynyt Haaland jatkoi.

Haaland on tietojen mukaan ulosostettavissa noin 80 miljoonalla eurolla. Haalandin agentti Mino Raiola on viime viikkoina vihjaillut, kuinka sellaiset jalkapallojätit kuin Real Madrid ja Manchester City hamuavat Haalandia riveihinsä.

Dortmundin toimitusjohtaja Hans-Joachim Watzke kertoi olleensa yllättynyt Haalandin kommenteista.

– Emme painosta Erlingiä millään lailla. Tällä hetkellä menossa ei ole neuvotteluita (muiden seurojen kanssa) eikä sovittuja päivämääriä neuvotteluihin, siksi en pysty ymmärtämään (Haalandin purkausta), Watzke sanoi.

Watzke kuitenkin myöntää, että seura "ei voi odottaa toukokuulle" ja "Haaland tajuaa sen".

– Ammattilaisena hänen on ymmärrettävä, että tulevasta on puhuttava jossain vaiheessa. Erling on spontaani persoona ja yhä nuori mies. Hänen sallitaan tehdä noin, ei se ole ongelma, Watzke sanaili ja lisäsi, että hänen ja Haalandin välinen suhde "on huippua".

– Hänellä pitäisi kuitenkin olla vähän ymmärtämystä meidän tilanteeseemme.