DDR:n kaikkien aikojen jalkapalloilija "Dixie" Dörner kuoli

Entisen DDR:n kaikkien aikojen parhaana jalkapalloilijana laajasti pidetty Hans-Jürgen "Dixie" Dörner on kuollut pitkäaikaisen sairauden jälkeen 70-vuotiaana, uutisoi Der Spiegel lukuisien muiden saksalaismedioiden tavoin.

Dörner edusti koko aikuisuransa ajan 1968–1985 Dynamo Dresdeniä ja voitti joukkueen kanssa viisi kertaa DDR:n mestaruuden. Hän oli aluksi hyökkääjä, kunnes siirtyi joukkuetoverin loukkaantumisen vuoksi puolustukseen liberoksi. Tällä pelipaikalla Dörner tuli tunnetuksi "Itä-Saksan Franz Beckenbauerina" samaa pelipaikkaa Länsi-Saksan maajoukkueessa pelanneen suuruuden mukaan.

Beckenbauer ja Dörner kohtasivat syksyllä 1973, kun Bayern München ja Dynamo Dresden pelasivat vastakkain Euroopan cupin eli nykyisen Mestarien liigan edeltäjän toisella kierroksella. Bayern voitti kotiottelunsa 4–3 ja Dresdenissä pelattu toinen osaottelu päättyi 3–3. Bayern meni jatkoon ja voitti lopulta Euroopan cupin.

Dörner oli sairauden takia sivussa kesän 1974 MM-kisoista, joissa DDR yllätti Länsi-Saksan 1–0. Kaksi vuotta myöhemmin, 1976, Dörner johti DDR:n jalkapalloilun olympiakultaan Montrealissa. Hän oli pitkään DDR:n maajoukkueen kapteeni ja pelasi sata miesten maaottelua, mikä jäi vain kahden päähän DDR:n kaikkien aikojen miesten maajoukkueen ennätyksestä.

Saksojen yhdistymisen jälkeen Dörner toimi 1990-luvulla Saksan maajoukkueen apuvalmentajana, mutta päävalmentajana hänen uransa jäi rikkonaiseksi.

Dörner valittiin 2019 Saksan jalkapalloilun Hall of Fameen toistaiseksi ainoana DDR:n pelaajana.

– Olit paljon aikaasi edellä. Pep Guardiola olisi iloinnut sinusta, Dresdenin jalkapalloilun seuraavan pelaajasukupolven tunnetuin suuruus Matthias Sammer onnitteli Süddeutsche Zeitungin mukaan Dörneriä, kun tämä täytti viime vuonna 70.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka