Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lumilautailutähti valitsi karanteenin rokotteen sijaan – viettää kolme viikkoa pekingiläisessä hotellihuoneessa

Sveitsiläisen lumilautailijan Patrizia Kummerin valmistautuminen ensi kuun Pekingin olympialaisiin kuluu karanteenissa pekingiläishotellissa, sillä hänellä ei ole koronarokotetta.

Vuonna 2014 Sotshissa lumilautasuurpujottelun olympiakultaa voittanut ja kolme kertaa maailmancupin ykköseksi laskenut Kummer, 34, on tietojen mukaan tällä hetkellä ainoa olympiaurheilija, joka on kolmen viikon mittaisessa karanteenissa Kiinassa. Hän pääsee harjoittelemaan olympiarinteille vain viisi päivää ennen suurpujottelukisaa 8. helmikuuta.

– Suuri etuni on se, etten kärsi jetlagista, Kummer kertoi torstaina etätiedotustilaisuudessa.

Kummer päätti viime keväänä olla ottamatta rokotetta.

– Henkilökohtaisista syistä. En vastusta rokotuksia, mutta noita syitä on useampia ja pidän ne omana tietonani.

Päätöksen myötä hänen oli jäätävä Kiinan viranomaisten vaatimaan karanteeniin saavuttuaan maahan. Eristysaika kuluu 25 neliön hotellihuoneessa, jossa Kummerilla on kuntopyörä.

– Huone on siisti. Rakastan kiinalaista ruokaa, se on huippua. Aamuisin vedän erittäin intensiivisen harjoituksen. Lounaan jälkeen teen tasapaino- ja koordinaatioharjoitteita, venytyksiä, joogaa, meditaatiota. Ja illallisen jälkeen keskityn opiskeluihini ja talon remontointiprojektiini, Kummer tiivisti tilanteensa.

– Olen erittäin positiivinen persoona, en uhraa aikaa negatiivisille ajatuksille. En edes sille, mitä karanteeni voi tehdä olympiasuoritukselleni.

Kummer ei suostu näkemään itseään jonkinlaisena symbolina rokottamattomuudelle tai rokottamattomuuden puolestapuhujana.

– Tilanteeni ei ole vaikea, eikä edes kiinnostava. Jokainen tekee omat valintansa.

– Tilanteeni voisi olla paljon hankalampi, voisin olla loukkaantunut. Uskon itseeni, ja minulla on samat mahdollisuudet voittoon kuin muillakin kilpailijoilla.