Naisleijonat käy kohti Kanadaa ja parempaa toista erää

Toiset erät ovat olleet Suomen jääkiekkonaisten ongelma etenkin Yhdysvaltoja ja Kanadaa vastaan. Ongelma toistui torstain olympia-avauksessa Pekingissä, kun jenkit kasvattivat johdon 2–0:sta 4–0:aan keskimmäisellä 20-minuuttisella. Suomi hävisi 2–5.

Naisleijonat pelasi yritteliään avauserän, mutta toisessa kosketukset kiekkoon jäivät vähiin. Lauantaina Kanada tarjoilee jälleen kiekkorallia, mutta Pohjois-Amerikan maat poikkeavat toisistaan.

– Kanada tulee suoraviivaisemmin maalille. Pitää olla valmiina, kapteeni Jenni Hiirikoski tuumi perjantaina.

Hyökkääjä Susanna Tapani on samoilla linjoilla ja avasi vastustajien eroa jo Yhdysvallat-ottelun jälkeen.

– Kanada ei pyri pitämään kiekkoa niin paljon eikä hae syöttöä tyhjään maaliin. Kanada pyrkii koko ajan maalia kohti. Se on sopinut meille aiemmin, kun Kanada on enemmän samanlainen kuin me.

– Tarvitsemme tietysti hyvän maalivahtipelin, ja puolustuksen pitää siivota paluukiekot pois. Sillä saamme pidettyä maalimäärän pienenä, avausottelussa kahdesti viimeistellyt hyökkääjä sanoi.

Toisessa erässä vaihtomatka on pidempi, joten vaihdon terävän alun merkitys korostuu. Hiirikosken mukaan ongelma on ratkaistavissa.

– Ensinnäkin, ei tehdä niin isoa mörköä siitä. Keskitytään itse asiaan, mitä ollaan tekemässä. Eilen jäi vajaaksi niistä, mitä olimme suunnitelleet ja pitää olla parempi.

Myllytystä luvassa

Elokuun MM-kilpailuissa Suomi hävisi toiset erät pohjoisamerikkalaisille 0–5, kun lukuun otetaan kaksi ottelua Yhdysvaltoja ja yksi Kanadaa vastaan. Kaikkiaan pohjoisamerikkalaiset olivat parempia 11–3, joten peli on vuotanut muutenkin.

Marraskuussa Kanada läksytti Suomea Helsingissä 4–2 ja Turussa 8–0 sekä 5–1, joten vaarallisuus on tiedossa. Toiset erät Suomi hävisi niissä peleissä maalein 2–6.

Kanada möyhensi torstaina Sveitsin 12–1, joten maailmanmestari on nälkäinen.

Paineen alle ei saa jäädä pelkäämään vaan Hiirikosken tapaisen hyvän avaajan merkitys korostuu.

– Pieniä asioita, mitä pitää tehdä oikein pelissä. Saimme hyviä videoita edellisestä ottelusta, mitä teimme oikein ja mitä väärin.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka