Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

JYPin orastava pisteputki katkesi HPK:ta vastaan – "Emme pystyneet vastaamaan kovuuteen ja laatuun"

Hämeenlinnan Pallokerho nappasi neljännen perättäisen voittonsa jääkiekkoliigassa perjantaina, kun JYP kellistyi vieraskaukalossa maalein 5–1.

HPK ratkoi ottelun toisessa erässä lyötyään kolme kertaa kiekon verkkoon. JYP oli saalistanut neljästä perättäisestä pelistä pisteitä, mutta tällä kertaa kovavireinen vierasjoukkue ei antanut armopaloja.

Vieraiden kultakypärä Michael Joly, Jere Jokinen ja Arttu Pelli tehoilivat kukin pisteet 1+1.

– Tasaisen avauserän jälkeen toinen erä oli meiltä todella vahva. Pelasimme pitkiä päätypelejä ja saimme hankittua jäähyjä kaverille. Tärkeintä oli, että saimme myös tulosta tehtyä. Meillä oli hyvä tiiveys omiin ja tarvittava nöyryys pelata voittavaa kiekkoa, HPK-luotsi Jarno Pikkarainen totesi.

HPK:n ylivoima tuotti perjantaina kaksi maalia, mutta juuri erikoistilanteissa riittää Pikkaraisen mukaan vielä parannettavaa.

– Ylivoimapelaaminen on liian hidasta edelleen. Syöttötempoa pitää saada paremmaksi, Pikkarainen sanoi.

JYPin käskijä Jukka Ahvenjärvi ylisti kovavireistä hämeenlinnalaisjoukkuetta.

– Ehdottomasti sarjan kovin joukkue tällä hetkellä. He pitävät hyvin pelin virtauksesta kiinni ja tulevat ahnaasti maalille. Toinen erä oli se kulminaatiopiste. Emme pystyneet vastaamaan heidän kovuuteen ja laatuun, Ahvenjärvi summasi.