Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

VaLePa jatkoi murskatahtia, Savo Volley avasi voitolla ja Hurrikaani tasoitti voitot

Lentopallon miesten Mestaruusliigan puolustava mestari VaLePa oli torstaina yhtä hyvä kuin oli keskiviikkona puolivälierien avauksessa joensuulaista Karelian Hurmosta vastaan voittaen jälleen 3–0.

VaLePan ratkaisijatkin olivat samat kuin keskiviikkona. Hakkuri Matias Tihumäki teki 17 pistettä.

– Ensi sunnuntaina jatketaan samalla tavalla kuin mitä nämä kaksi pelattiin. Vierashalli voi olla vaikeampi, mutta ei ainakaan minulla tule olemaan bussijalkoja, Tihumäki sanoi.

Ottelun kokonaistilastot olivat Hurmoksen kannalta tylyä luettavaa. VaLePa voitti torjuntapisteet 14–2 ja ässät 8–0. Hyökkäystehojen prosentit olivat 57 ja 37.

VaLePan valmentaja Janne Kangaskokko löysi murskaavasta esityksestä huolimatta parannettavaa.

– Näin hyvällä vastaanotolla pitää keskihyökkäystä saada paremmaksi. Pitkässä juoksussa vastustaja saa torjuntaa paremmaksi, jos sitä voi keskittää laitoihin, Kangaskokko sanoi.

Sakari Mäkinen teki VaLePalle 14 ja Jiri Hänninen 12 pistettä. Vieraista ei kukaan yltänyt kaksinumeroiseen saldoon.

Ducksilla kokoonpanohaasteita

Savo Volley kukisti koronan takia kokoonpano-ongelmista kärsineen Vantaan Ducksin 3–0. Yleispelaajat olivat tehokkaita, Mikko Räsänen teki 16 ja Andrus Raadik 15 pistettä.

– Kaksi erää tuli helposti, kolmannessa Ducks heräsi pelaamaan. Heidän vaikeutensa näkyivät pelissä, sanoi Savo Volleyn valmentaja Timo Tolvanen.

Savo Volley pääsi pelaamaan normaalilla kokoonpanollaan, vaihtopelaajiakin riitti. Toisin oli siis Ducksilla. Ducks pyrkii tasoittamaan voitot lauantaina kotisalissaan.

– Puoli joukkuetta oli viikon verran koronassa ja osa vielä toipilaita. Keskipelaaja Keenan Sanders on lisäksi loukkaantunut, sanoi Ducksin valmentaja Juho Rajala.

Hakkuri Aleksander Rastamo teki vieraille 16 pistettä, mutta toiseksi tehokkain jäi kuuteen pisteeseen. Normaalisti pelanneiden yleispelaajien Kalle ja Ville Katteluksen poissaolo näkyi.

Tasaise t hyökkäystehot Kokkolassa

Hurrikaani-Loimaa kukisti Kokkolassa Tiikerit 3–2 ja näin puolivälieräparin voitot ovat tasan 1–1. Hakkuri Antti Ropponen teki vieraille 26 pistettä. Yleispelaaja Luka Marttilan saldo oli 21 pistettä.

Myös Tiikereiden hakkuri Oskari Keskinen sai kokoon 26 pistettä. Keskipelaaja Antti Leppälä teki 16 pistettä. Jere Mäkisen saldo oli 14 pistettä.

Tiikerit oli parempi syötössä 10 ässällä Hurrikaanin neljää vastaan, mutta hyökkäystehot olivat tasaiset.

Ratkaisuerässä Hurrikaani otti viisi pistettä torjunnoilla, kun Tiikerit ei saanut tilastoon ainuttakaan torjuntapistettä 9–15 päättyneessä erässä.

Seuraavat kaksi ottelua pelataan sunnuntaina ja maanantaina Loimaalla.