Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Christian Eriksen palasi tehokkaasti maajoukkueeseen

Jalkapallon EM-lopputurnauksessa sydämenpysähdyksen kokenut Christian Eriksen palasi tehokkaasti maajoukkuetehtäviin lauantaina Amsterdamissa pelatussa maaottelussa. Puoliajalla kentälle vaihdettu Eriksen viimeisteli 47. minuutilla Tanskalle maalin 2–4-vierastappioon päättyneessä ottelussa.

Eriksenin toipumisesta pelikuntoon on iloinnut koko jalkapalloileva maailma. Sen vahvisti muiden muassa Hollannin päävalmentaja Louis van Gaal, joka kohotti Eriksenin maalin jälkeen kätensä kohti taivasta kuin kiittääkseen.

Eriksenin sydämenpysähdys kosketti viime kesän EM-kisoissa myös monia suomalaisia, kun se tapahtui alkulohko-ottelussa Suomea vastaan. Nyt Eriksen jatkaa uraansa rytmihäiriötahdistimen turvin.

– Olen iloinen, kun olen päässyt tähän pisteeseen ja voin hyvin, Eriksen kertoi maaottelupaluunsa jälkeen.

EM-kisojen Suomi-ottelusta ennätti kulua 287 päivää Eriksenin seuraavaan maajoukkuepeliin. Sillä väliin hän on jo tehnyt paluun Valioliigaan Brentfordin riveissä.

Seuraavaksi paluu Parkenille

Eriksen pääsi maalintekoon, kun hän sai rangaistusalueella päätyrajalta syötön taaksepäin ja siirsi yhdellä kosketuksella pallon vasempaan ylänurkkaan.

– Olen sama pelaaja kuin ennenkin. Haluan edelleen voittaa otteluita, Eriksen totesi.

Myös suuri osa Hollannin kannattajista antoi Eriksenille suosionosoitukset seisaaltaan. He toivottivat hänet yhtä lämpimästi tervetulleeksi kentälle toisen puoliajan alussa.

Eriksen, 30, on tehnyt 110 ottelun maajoukkueurallaan 37 maalia. Hän palasi maajoukkueeseen tutulla Ajaxin areenalla. Hän teki Ajaxissa läpimuronsa ja saavutti joukkueen paidassa kolme perättäistä Hollannin mestaruutta 2011–13.

Eriksenin maajoukkuepaluu jatkuu seuraavaksi Kööpenhaminan Parkenilla, kun Tanska kohtaa maaottelussa Serbian tiistaina.

– Se on minulle vielä erityisempi tapaus. Onneksi sain tänään vähän valmistautua siihen, sillä seuraavaksi minun täytyy palata paikalle, jossa kohtaukseni tapahtui, Eriksen muistutti.

Suomen 1–0-voittoon pelattu EM-kisojen alkulohkon ottelu pelattiin Parkenilla 12. kesäkuuta 2021.

Sekä Hollanti että Tanska ovat jo varmistaneet paikkansa Qatarin MM-lopputurnaukseen.

Sallitko sijaintitiedon käytön?

Mediatalo Keskisuomalainen voi tarjota sijaintiisi perustuen kohdennettua mainontaa. Sijaintitiedot voidaan yhdistää palveluiden käytöstä kerättyihin tietoihin.