Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Savo Volleyn taistelu jäi vajaaksi, hallitseva mestari VaLePa avasi miesten lentopallofinaalit vierasvoitolla

Neljän edellisen loppuun pelatun lentopallokauden mestari VaLePa aloitti sunnuntaina kevään finaalit vierasvoitolla, kun se kukisti miesten Mestaruusliigassa Savo Volleyn erin 3–2.

VaLePa voitti kaksi erää selvästi Siilinjärvellä, mutta Timo Tolvasen valmentama Savo Volley pääsi pitkällä erätauolla eroon alun jännityksestään ja voitti kolmannen erän.

– VaLePa oli paljon valmiimpi kuin me pelaamaan finaalitasolla. Oli vaisua, ei oltu riittävän rohkeita. Antti Siltala toi sitten peliin ilmettä ja rohkeutta, Tolvanen kommentoi.

Neljäs erä oli jo menossa vieraille, sillä Janne Kangaskokon valmentama VaLePa johti erää kuudella pisteellä 21–15. Savo Volley nousi kuin ihmeen kaupalla etenkin Michael Michelaun ja Siltalan ansiosta erävoittoon.

– Harvemmin tuollainen johto menetetään, mutta kaveri sai hyvän itseluottamuksen päälle, ja yksittäiset pallot voivat olla hyvin tärkeitä, Kangaskokko sanoi.

– Jokin toinen joukkue kuin me olisi saattanut pelata viidennen erän eri tavalla. Porukka pysyi kasassa, ja luotettiin omaan tekemiseen, Kangaskokko kommentoi.

Kokenut VaLePa löysi päätöserässä uudelleen tasonsa. Ottelussa 19 pistettä tehnyt Sakari Mäkinen löi ensimmäisestä ottelupallosta vieraat 15–11-erävoittoon.

– VaLePalla oli pitempiä hyviä jaksoja, joten se ansaitsi voittonsa, Tolvanen sanoi.

Michelau teki Savo Volleylle 26 ja Siltala 14 pistettä. Kokenut Siltala ei aloittanut ottelua.

– Savo pyöritti kokoonpanoaan paljon. Voimasuhteet vaihtelivat ottelun aikana. Saimme paljon hyödyllistä dataa Michelaun ja Siltalan nelospaikan hyökkäyksestä seuraaviin otteluihin kotisalissa, Kangaskokko analysoi.

Mestaruuteen tarvitaan totuttuun tapaan neljä voittoa. Seuraavat kaksi ottelua pelataan Sastamalassa, ja ensi viikonloppuna joukkueet palaavat Kuopioon.