Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Golftähti Phil Mickelson tienasi parhaimmillaan yli 40 miljoonaa dollaria vuodessa – varat hupenivat elämäkerran mukaan jokseenkin dollarilleen rahapeleihin, dinosauruksen pääkalloon, palvelushenkilökuntaan ja veroihin

Yhdysvaltalainen huippugolfaaja Phil Mickelson on hukannut omaisuuden rahapeleihin. Mickelsonin toimintaa sisäpiirikaupassa selvittävät Yhdysvaltain liittovaltion tilintarkastajat havaitsivat, että tämä oli kärsinyt yli 40 miljoonan dollarin eli 38 miljoonan euron tappiot rahapeleissä vuosina 2010–14.

Korskeat tienestit hupenivat muutenkin tuhlailevaan elämäntapaan.

Tilintarkastajien selvitys käy ilmi Alan Shipnuckin Mickelsonista tekemästä elämäkerrasta. Shipnuck julkaisi otteen 17. toukokuuta julkaistavasta kirjasta torstaina.

Mickelsonin vedonlyöntitappiot paljastaneessa sisäpiirikauppatutkinnassa käsiteltiin tapausta, jossa uhkapelaaja sai vankeustuomion vuonna 2016. Mickelson ei kuulunut tapauksen syytettyihin, mutta hän palautti lähes miljoona dollaria (n. 0,9 miljoonaa euroa) kaupassa ansaitsemiaan rahoja.

Tutkinnan yhteydessä tilintarkastajat tutkivat Mickelsonin taloutta neljän vuoden ajalta.

– Näinä vuosina Mickelsonin tulojen arvioitiin olevan hieman yli 40 miljoonaa dollaria vuodessa, Shipnuck kirjoitti.

– Se on törkeä rahasumma, mutta kun hän maksoi veronsa, hänelle jäi reilut 20 miljoonaa vuodessa. Sillä hänen täytyi kattaa lentokoneensa, kartanonsa, agenttinsa, caddie, lentäjät, kokki, personal trainer, tekniikkavalmentajat ja muut.

Mickelsonin rahat hupenivat muun muassa syntymäpäivälahjaksi ostettuun T-Rex-dinosauruksen pääkalloon. Jäljelle jäi Shipnuckin arvion mukaan vuosittain kymmenisen miljoonaa dollaria, jotka näyttävät tilintarkastuksen perusteella menneen rahapelitappioihin.

Peliohjelma auki

Värikkään pelaajan elämäkerta julkaistaan kaksi päivää ennen PGA:n mestaruusturnauksen alkua. Mickelson on turnauksen hallitseva mestari, mutta vielä ei tiedetä, osallistuuko hän Tulsassa Oklahomassa toukokuun loppupuolella järjestettävään turnaukseen.

Mickelson ei ole pelannut sen jälkeen, kun hän antoi kohun aiheuttaneita kommentteja Greg Normanin johtamasta LIV-golfkiertueesta. Mickelson luonnehti kiertueen saudiarabialaisia tukijoita "pelottaviksi" viitaten Washington Postin toimittajan Jamal Khashoggin murhaan vuonna 2018.

Toisaalta Mickelson kertoi olevansa valmis pelaamaan Normanin kiertueella, jos se auttaa muuttamaan Yhdysvaltain PGA-kiertueen politiikkaa, jonka hän katsoo rajoittavan pelaajien ansaitsemismahdollisuuksia.