Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uefa on tilannut riippumattoman raportin Mestarien liigan finaalikaaoksen tapahtumista

Mestarien liigan Pariisissa pelatun finaalin kaaoksesta tehdään selvitys, kertoo Euroopan jalkapalloliitto Uefa sivuillaan. Jalkapalloliitto kertoo tilanneensa riippumattoman raportin, jossa tullaan tarkastelemaan päätöksentekoa, vastuita ja kaikkien finaaliin osallistuneiden tahojen toimia.

– Aineistoa kerätään kaikilta asiaankuuluvilta tahoilta, Uefa sanoi.

Uefan mukaan raportin löydökset tullaan kertomaan julkisesti.

Ranskalaisministerit pitivät maanantaina Uefan ja Ranskan poliisin kanssa kriisitapaamisen finaalikaaoksen takia. Liverpoolin ja Real Madridin lauantainen ottelu viivästyi yli puolella tunnilla, koska stadionille pyrki ja pääsi katsojia väärennetyillä lipuilla.

Ranskan urheiluministerin mukaan Pariisissa oli 30 000–40 000 Liverpoolin kannattajaa, joilla oli tekaistu pääsylippu otteluun tai ei ollenkaan pääsylippua. Tekaistut liput saivat stadionin sisääntuloportit sekaisin.

Uefa päätti maanantaina maksaa hyvityksen 2 700:lle oikean pääsylipun lunastaneelle fanille, jotka eivät päässeet kaaoksen takia otteluun.

Real Madrid voitti ottelun 1–0.